Inschrijving 28e Autorodeo Wilp Achterhoek en Lollebroekse Cross geopend

WILP ACHTERHOEK.- Dit jaar zal de jaarlijkse Autorodeo Wilp Achterhoek wederom plaatsvinden op de Autorodeo locatie aan de Leemsteeg in Wilp Achterhoek. Op zaterdag 18 mei en zondag 19 mei organiseert carnavalsvereniging ‘de Lollebroek’ de 28e editie van de jaarlijkse autorodeo in Wilp Achterhoek.

De voorbereidingen zijn alweer een paar maanden aan de gang en vanaf heden is het weer mogelijk je in te schrijven voor deelname via de website van carnavalsvereniging de Lollebroek.

Op zondag 19 mei zal de Autorodeo worden verreden. Vanaf 12.30 uur gaan de heren en dames weer de strijd aan in de vaak door hen zelf of met hulp van vrienden en familie geprepareerde rodeoauto’s. Autorodeo is een zeer populaire vorm van autosport voor jong en oud, een van de redenen hiervan is dat het een vorm van autosport is waarvoor geen grote investeringen of sponsoren nodig zijn om er aan deel te nemen.

Ook een race licentie is niet verplicht. Iedereen die ouder dan 18 jaar is en in het bezit is van een geldig rijbewijs en tevens een volgens de geldende reglementen geprepareerde auto heeft, kan deelnemen.

Standaard klasse en de Mini MPV klasse

Het programma van deze autorodeo bestaat uit de Standaard Klasse. Bij voldoende deelname zal de Starters klasse (voor de echte beginners), de Duitse klasse en de Lady’s Only klasse worden verreden. Daarnaast zal de Mini MPV klasse zorgen voor veel spektakel.

In april krijgen de aangemelde rijders en rijdsters voor alle klasses een uitnodiging voor de inschrijfavond die plaats zal vinden op vrijdag 3 mei vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur. Tevens is er op zaterdag 11 mei van 16.00 uur tot 17.00 uur een reserve inschrijfmiddag. Beide inschrijfmomenten zijn bij het onderkomen van CV de Lollebroek aan de Oud Lochemseweg 41 in Wilp Achterhoek.

Nieuw dit jaar is dat er na de rodeo tot 22.00 uur in de feesttent de gelegenheid is om onder het genot van een drankje bij te praten met alle stoere deelnemers van de rodeo. Hierbij zal ook een DJ aanwezig zijn voor de muzikale ondersteuning.

Lollebroekse Cross

Na het succes van voorgaande jaren zal ook dit jaar op de zaterdagmiddag een cross worden georganiseerd op en naast het autorodeo terrein. Vanaf dit jaar wordt dit onder de noemer Lollebroekse Cross georganiseerd. Het aantal deelnemers is de afgelopen jaren sterk toegenomen wat ook resulteert en een groot aantal bezoekers. Dit jaar is de baan maar liefst circa 500 meter. Naast de bekende autorodeo op zondag krijgt dus ook deze cross op zaterdag een steeds grotere bekendheid. Altijd al mee willen doen? Schrijf je dan snel in op de website van CV de Lollebroek. De deelname aan de Lollebroekse Cross is gratis.

Daarnaast zijn we er voor de toekomstige deelnemers van de autorodeo en cross onder andere springkussens aanwezig. Ook kunnen zij weer hun creatieve kant laten zien bij het opschilderen van de verlotingsauto.

De feesttent zal zaterdag van 14.00 uur tot 22.00 uur geopend zijn voor iedereen die zin heeft in een feestje, of na het maaien van het gazon of het melken van de beesten nog even gezellig een biertje wil drinken en de geur van autorodeo wil opsnuiven. Iedereen is van harte welkom!

Website: www.cvdelollebroek.nl, email: ac@cvdelollebroek.nl en facebook: autorodeowilp

woensdag 6 februari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws