Internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten

Deventer- Ook tijdens de 25e editie van het buitentheaterfestival Deventer Op Stelten kan het publiek weer kennismaken met ruim 130 nationale en internationale topvoorstellingen. Op vijftien locaties, in en rond het centrum, is straattheater te zien op hoog niveau. Er zijn ook enkele voorstellingen in het Worpplantsoen, op het Stadsstrand en bij de Bolwerksmolen. De jubileum editie van het evenement is net weer anders dan andere jaren. Nieuwe en oude voorstellingen zijn te bekijken, maar er is ook ruimte voor jong talent.

Van vrijdagavond 1 t/m zondagmiddag 3 juli zijn op de monumentale pleinen, in parken, kerken en kleinere locaties, grote en kleine voorstellingen te zien. Dit jaar komen de artiesten uit onder meer Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Nederland.

Toonaangevend festival
Op het programma staan 25 theatergezelschappen, waarvan dertien uit Nederland en maar liefst zes Nederlandse premières. De eerste editie van het festival vond plaats in 1997. In de beginjaren bestond het voornamelijk uit theater op stelten. In de loop der jaren breidde het uit naar aanbod buitentheater, beeldende kunst, performances, circustheater en dans. Door de specifieke vorm en artistieke kwaliteit is Deventer Op Stelten, onder leiding van Hein te Riele en Anjo de Bont, uitgeroeid tot een toonaangevend festival voor internationaal buitentheater. Op de website: www.deventeropstelten.nl is het hele programma te bekijken.

Tijdens Deventer Op Stelten in 2017.

woensdag 29 juni 2022

Deel dit bericht