Inwoners regio Apeldoorn steunen massaal lokale verenigingen tijdens lockdown

Apeldoorn- De afgelopen weken hebben meer dan 5000 leden uit het werkgebied van Rabobank Apeldoorn en omgeving gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. Deze stemmen zijn uitgebracht op 233 lokale clubs en verenigingen die meegedaan hebben aan de Rabo ClubSupportcampagne. Hoe meer stemmen een club binnen haalde, hoe hoger het bedrag dat zij ontvingen. Op deze manier hebben zij onderling € 150.000,- verdeeld.

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek, uitgevoerd door de Rabobank, blijkt dat in normale tijden bijna 64 procent van de inwoners uit de provincie Gelderland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 22 procent was. Ruim 71 procent van de inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Betrokken verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

‘’De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging neemt een belangrijke plek in ons sociale leven in. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners uit het werkgebied van onze bank. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank, samen met alle leden, hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen ondersteunen’’, aldus Sjoerd Scholte, directievoorzitter van Rabobank Apeldoorn en omgeving.

Resultaten Rabo ClubSupport

Deze week zijn de resultaten bekendgemaakt en werden de deelnemende verenigingen uit regio Apeldoorn verrast met een gouden envelop in hun brievenbus. In deze envelop troffen zij een cheque aan waarop het bedrag staat dat zij met Rabo ClubSupport hebben verdiend. De top 3 ziet er als volgt uit:

- Sportvereniging Voorwaarts uit Twello met een bedrag van € 2.755,51. Dit bedrag wordt besteed aan de metamorfose van de sportkantine.

- Muziekvereniging Cadenza uit Twello met een bedrag van € 2.569,58. Dit bedrag wordt aangewend voor de jeugdopleiding en onderhoud/aanschaf van instrumenten.

- Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel met een bedrag van € 2.455,63. Dit bedrag wordt geïnvesteerd in een bijenstand en nieuwe materialen.

Benieuwd naar de volledige uitslag of wil je weten of ook jouw club heeft meegedaan aan Rabo ClubSupport 2020? Kijk dan op www.rabo-clubsupport.nl/apeldoorn-en-omgeving/resultaten.

woensdag 11 november

Deel dit bericht