Jongerenconcert 5 september 2019

Twello- Op donderdag 5 september, de vooravond van het Klompenfeest, is weer het inmiddels welbekende Jongerenconcert. Het concert heeft als doelstelling jonge aankomende muzikale talenten een podium te bieden en natuurlijk ook om mooie optredens ten gehore te brengen. Ook dit jaar is er weer een keur aan jong talent dat van zich laat horen. Deze week wat meer over Gemma Scherpenzeel uit Klarenbeek.

Gemma is 21 jaar en speelt sinds haar achtste met veel plezier dwarsfluit. Ze is daarmee begonnen bij Muziekvereniging Klarenbeek. Al van jongs af aan leek het haar ontzettend gaaf om later van haar hobby haar beroep te maken. Deze droom heeft ze nagejaagd en zodoende studeert ze inmiddels aan het conservatorium in Zwolle. Gemma zit nu in het derde jaar van de bachelor Klassieke Muziek en studeert bij Gudrun Bourel. Naast het bespelen van de dwarsfluit houdt Gemma zich veel bezig met dirigeren. Inmiddels is ze dirigente van het Apeldoorns Dialectkoor en het Kinderkoor Voorst. Daarnaast treedt Gemma zowel solistisch als in groepsverband op.

Sinds september 2018 vormt ze een duo met Djuwa Mroivili. In deze samenstelling treden ze ook op tijdens het Jongerenconcert. Djuwa Mroivili studeert piano aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle bij Frank van der Laar. Naast klassieke muziek experimenteert zij om een breder publiek met muziek in aanraking te laten komen. Zij specialiseert zich tegenwoordig in de kamermuziek en muziek met kleine ensembles. Ze zullen onder andere ten gehore brengen Three pieces van Claude Debussy en Undine van Carl Reinecke.

Noteer al vast in uw agenda: donderdag 5 september Jongerenconcert. Aanvang 18.45 uur in de Dorpskerk te Twello. Kaarten à € 5,- (inclusief consumptie) kunt u vanaf 15 augustus kopen bij Primera Oonk, Multimate Klunder of ’s avonds aan de kerk.

In de komende weken zullen ook stukjes verschijnen over de andere optredens van dit Jongerenconcert. Het belooft weer een mooi programma op niveau te worden.

woensdag 14 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws