Jos Penninx opent Schrijfmarathon Amnesty

Twello- U leeft In een vrij land. Het staat u vrij te zeggen wat u denkt. Elders in de wereld worden de mensenrechten dagelijks geschonden. Mensen worden gevangengezet vanwege hun opvattingen of geloof. Amnesty organiseert dit jaar op zaterdag 9 december een Schrijfmarathon. U kunt dan schrijven voor een gewetensgevangene. Is schrijven niet ouderwets in deze digitale tijd? Jazeker, maar het werkt wel! Natuurlijk wordt er ook op andere manieren acties gevoerd. Maar schrijven blijkt te werken. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden.

Amnesty Voorst organiseert een schrijfmarathon in de bibliotheek in Twello, Marktplein 11, op zaterdag 9 december, van 10.00 tot 16.00 uur.

Programma: 10.00 uur Opening door burgemeester Jos Penninx. - 10.15 uur muziek van Daniel Lohues, inspirerende teksten en gedichten - 10.30 tot 16.00 uur Brieven schrijven.

We gaan schrijven voor Ni Yulan uit China. Zij is gemarteld, geïntimideerd, zat ten onrechte gevangen en werd zeker zeven keer uit haar huis gezet. Ze komt vreedzaam op voor mensen die gedwongen werden hun huis te verlaten, maar wordt door de autoriteiten voortdurend lastiggevallen. Hanan Badr el-Din uit Egypte komt op voor de rechten van de nabestaanden van mensen die zijn verdwenen. Verder voor Clovis Razafimalala uit Madagaskar, Issa Amro en Farid al-Atrash uit Palestina, Mahadine uit Tsjaad, MILPAH, een organisatie die opkomt voor de rechten van de inheemse Lenca-gemeenschap in Honduras. We schrijven voor Sakris Kupila uit Finland, Shackelia Jackson uit Jamaica en Xulhaz Manna uit Bangladesh.

Kijk op de website van de werkgroep Voorst www.voorst.amnesty.nl voor meer informatie. Wij hebben uw hulp nodig. Schrijft u dit jaar ook mee? Kom dan op 9 december naar de bibliotheek Twello.

woensdag 6 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws