Kerstzang Inloopmiddag Martinuskerk

Twello- Op zondag 16 december vindt in de Martinuskerk in Twello weer de traditionele Kerstzang Inloopmiddag plaats. Ook nu wordt de Kerstzang verzorgd door drie koren: Het Martinuskoor, het shantykoor De Trossen Los en het koor Twello Vocaal. En ook dit jaar weer met medewerking van soliste Karin van der Veer.

Net als in voorgaande jaren kent ook deze Kerstzangmiddag een zogeheten vrije inloop. Belangstellenden kunnen zelf bepalen wanneer en hoe lang zij aanwezig willen zijn. De aanvang is om 14.00 uur en de zangmiddag eindigt om ± 16.00 uur.

Het optreden van de koren en de soliste is verdeeld in verschillende kleine blokken. Zo zal er deze middag, net als in voorgaande jaren, veel variatie te horen zijn. Het programma bevat ook een aantal welbekende, traditionele kerstliederen. Die kunnen de aanwezigen tijdens de samenzang vrolijk, uit volle borst en enthousiast meezingen.

Het Martinuskoor brengt weer stemmige en gevarieerde kerstliederen ten gehore. Onder meer het bekende Een ster ging op in Bethlehem, het Zwitserse wiegenlied Dorma, dorma, o Bambin, het plechtstatige Thou didst leave thy throne en de welluidende canon Transeamus. De Trossen Los vertolken een drietal bekende Duitse kerstliederen, naast de Spirit of the living God, en het Poolse wiegelied Lulaize Jezunu. En natuurlijk ontbreekt ook nu de swingende gospel song Go Tell it on the Mountain niet. Het koor Twello Vocaal zingt onder meer het Halleluja van Leonard Cohen, het Afrikaanse wiegenlied Thula baba, thula sana (bekend geworden door een vertolking door Miriam Makeba) en de gospelsong Mary had a baby. Tijdens haar optreden zal soliste Karin van der Veer-Nieuwenhuis een viertal kerstliederen, waaronder het Maria Wiegenlied van de componist Max Reger en een stemmige Ave Maria, op haar
eigen en fraaie wijze vertolken.

Voor koffie en thee wordt gezorgd, achter in de kerk. De toegang is gratis. Wel is een vrije gift -tijdens een collecte - ter dekking van de onkosten - natuurlijk zeer welkom.

woensdag 5 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws