Laat je verassen met Ismakogie

Twello- Het is geen sport, het is geen therapie. Ismakogie is een bewegings- en houdingsleer waarmee jij je fitter, energieker voelt en je er goed blijft uitzien.

Ismakogie is bewust-beter-bewegen. Je leert je kleine spieren in je lichaam te voelen en te gebruiken. Je merkt na verloop van tijd verschil in jouw houding; zowel staand als zittend. Je bent bijvoorbeeld minder moe na een dag staan in de winkel of op een beurs, of na een dag achter een bureau. Met Ismakogie neemt jouw lichaamsbesef toe, je voelt je krachtiger omdat je letterlijk met beide voeten op de grond staat. Je maakt gebruik van steunpunten waardoor er een strekking in het lichaam ontstaat. Dit vormt een kettingreactie in het lichaam die je kunt (leren) voelen van teen tot kruin. Hierdoor is je houding zelfverzekerder en dat heeft weer een positieve invloed op jouw uitstraling.

Bewust van je houding

Ismakogie werkt preventief; het gaat uit van natuurlijke principes. Als je bijvoorbeeld last hebt van je rug, ga je anders zitten om de pijn te verminderen. Het is alleen jammer dat die andere houding weer verslapt als de klachten over zijn. Dit wil niet zeggen dat je nooit meer onderuitgezakt mag zitten, maar je gaat dat steeds minder doen als de Ismakogie meer in je lichaam zit. Je wordt je bewust dat die oude houding niet meer goed voelt.

Wat fantastisch is, is dat je het overal kunt toepassen in het dagelijkse leven zoals aan tafel, wachtend op de trein of bij de kapper. En zelfs op een feestje of bij een vergadering. Wachten is geen verloren tijd meer. Tijdens dat wachten, kun je oefeningen doen. Hoe langer je Ismakogie toepast, hoe meer je het je onbewust eigen maakt.

Hoe werkt het?

Niets gaat vanzelf; je moet er wel iets voor doen en je moet soms geduld hebben voor je resultaat voelt. Volhouden dus of noem het zelfdiscipline. Op een gegeven moment merk je de verandering. Omdat het geleidelijk gaat, merk je zelf soms nog niets, maar je omgeving wel. Misschien maakt die daar ook al een opmerking over.

De meeste bewegingen in de Ismakogie zijn subtiel. Voor anderen zijn ze amper - of niet - te zien, maar deze bewegingen hebben een positieve invloed op de bloedcirculatie, het lymfesysteem, de organen en zelfs je ademhaling. Je conditie verbetert en gewrichten blijven/worden beweeglijker. Hierdoor zit jij beter in je vel en dat is weer positief voor je brein. Je wordt mentaal alerter en fitter; je voelt je prettiger.

Wanneer begin je met Ismakogie?

Liefst zo vroeg mogelijk maar het is nooit te laat. Als je nu denkt Ik heb het niet nodig kijk dan eens op straat hoe anderen lopen, en hoe loop jij zelf? Kijk eens in een winkelruit of naar een foto.

Lichamelijke klachten of beperkingen zijn geen belemmering om Ismakogie te doen; het gaat naar lichaamseigen kunnen. Ervaar zelf in een les of workshop wat Ismakogie voor jou kan doen. Op woensdag 14 februari van 14.00 tot 15.30 uur, in het Irene gebouw aan de Dorpsstraat in Twello. De kosten zijn 25,00 euro. Op www.voetplan.nl vind je meer informatie of bellen naar Carin Knops-Hampsink 0571-276897. Mocht de dag niet uitkomen dan ook graag een bericht dan kunnen we overwegen of er nog een dag komt.

Carin Knops-Hampsink.

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht