Leer de dieren van de Veluwe kennen met het Bosdierenpad bij ‘t Leesten

Apeldoorn- Het Bosdierenpad is een spiksplinternieuwe wandelroute met activiteiten voor gezinnen met jonge kinderen en ideaal om tijdens de herfstvakantie uit te proberen. De route bevindt zich op ’t Leesten bij Ugchelen en wordt extra leuk met de materialen en het opdrachtenboekje die te huur zijn bij het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer. De route is ongeveer een kilometer lang en met alle opdrachten samen ben je een 1,5 uur bezig.

Er komen 13 verschillende dieren van de Veluwe voorbij tijdens de wandeling van het Bosdierenpad. Onderweg leer je allerlei leuke weetjes over de dieren en kun je opdrachtjes doen die te maken hebben met het gedrag en leven van deze dieren. Zo ga je snoepen als een ree, huilen als een wolf en zonnen als een hagedis. De wandeling is geschikt voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar.

Bij het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer huur je het Bostasje met opdrachten en materialen voor tijdens de wandeling. De kinderen kiezen een dierenmasker dat ze mogen houden en krijgen iets te drinken en wat lekkers mee voor onderweg. Je betaald 5 euro per kind plus een borg van 10,00 voor de materialen. Momenteel is een Coronaproof versie beschikbaar.

Het Informatiecentrum van Staatsbosbeheer bevindt zich in het Bospaviljoen ’t Leesten aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. U kunt hier terecht voor informatie over recreatieve mogelijkheden op de Veluwe, natuurboeken en leuke souvenirs en kadootjes. Er zijn wandel- en fietskaarten te koop en het is een uitstekend startpunt om de Veluwe te verkennen richting bijvoorbeeld Radio Kootwijk en Hoog Buurlo. Er is ruime gratis parkeergelegenheid en toegankelijk voor mindervaliden.

woensdag 14 oktober

Deel dit bericht