Leerlingen Kleine Wereld vatten mantelzorg in gedichten

Twello- Al een aantal jaren organiseren Mens en Welzijn Voorst en Rotaryclub Voorst de mantelzorgdag. Dit jaar vindt dit plaats op zaterdag 10 november in Brede School De Fliert in Twello. Om die reden klommen de scholieren van De Kleine Wereld in de pen. Een aantal gedichten wordt tijdens de mantelzorgdag voorgedragen. Mantelzorg kan immers iedereen treffen, jong en oud.

Na de officiële opening door een bekend Twellonaar zullen bijna 100 deelnemers gezamenlijk lunchen. Daarna zijn er diverse workshops en ten slotte is er een gezamenlijke afsluiting. Doel van de dag is mantelzorgers even te ontzorgen en in een informele sfeer ontmoetingen tussen mantelzorgers te bewerkstelligen.

Jonge mantelzorgers

Er zijn bijna vier miljoen mantelzorgers in Nederland. Iedereen kent wel iemand die boodschappen haalt voor een zieke buurvrouw, een partner helpt met aankleden of de regie heeft over het medicijngebruik van een ouder. Maar wist je dat mantelzorgers niet alleen volwassenen zijn? Ook kinderen kunnen te maken krijgen met mantelzorg. Wanneer een ouder, broertje of zusje ziek is of een handicap heeft, is er binnen een gezin al snel sprake van mantelzorg. Niet alleen de volwassenen in huis nemen die zorg voor hun rekening, ook jonge kinderen krijgen dan veel op hun bordje. Om die reden schreven leerlingen van basisschool De Kleine Wereld gedichten over en voor mensen die zorgen voor een dierbare. Ze staan stil bij het fenomeen mantelzorg, tonen begrip en geven steun aan elkaar.

woensdag 7 november

Deel dit bericht