Lessons and Carols in de Martinuskerk

Twello- Mole’s Chapel Choir o.l.v. Hans Mol komt zondagavond 10 december naar de Martinuskerk in Twello voor een bijzondere viering als opmaat naar Kerst.

Sinds 1918 wordt in Cambridge ter voorbereiding op Kerstmis de viering “Nine lessons and Carols” gehouden. De toenmalige decaan van het King’s College was ervan overtuigd dat de tijd rijp was voor een vernieuwende vorm van liturgie: negen lezingen uit de Bijbel, afgewisseld met Carols (kerstliederen). In 1919 werd de volgorde van de lezingen aangepast; sindsdien is die ongewijzigd. En sinds 1919 wordt de dienst onveranderd geopend met de hymne “Once in royal David’s City”. Ook dit “Festival of lessons and carols” is op deze manier opgezet: negen lezingen, door negen lectoren van verschillende leeftijden, van jong tot oud, worden afgewisseld met feestelijke gezangen voor Kerstmis. Er zijn meerstemmige koorstukken in verschillende talen, maar ook veel gelegenheid tot samenzang.

Mole’s Chapel Choir is een projectkoor, oorspronkelijk opgezet door Hans Mol in samenwerking met de Titus Brandsma parochie in Colmschate Deventer. Geoefende zangers maken hiervan deel uit. De zangers zijn lid van diverse koren, en komen niet alleen uit de katholieke rangen. Drie muzikanten begeleiden het koor: Godelieve Pieper op piano, Franca Kranen op dwarsfluit en Hans Groen op verschillende blokfluiten.

Aanvang van de viering is om 20.00 uur. De totale viering duurt ca. 90 minuten.

De toegang is gratis, met een deurcollecte na afloop ter bestrijding van de onkosten.

Wie deze viering niet kan bijwonen, krijgt een herkansing op zondag 17 december om 20.00 uur in het Titus Brandsma Huis, Titus Brandsmaplein 2 in Deventer.

woensdag 6 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws