Lezing 24 januari Meditatie als weg voor de Nieuwetijdsmens

Twello- Centraal staat de vraag: “Wat is meditatie en waarom is het zo belangrijk als weg van ontwikkeling”. Mediteren leren we echter niet door het te bestuderen; wel door haar zelf te ervaren, door bewust te worden wat we innerlijk, in onze eigen ziel voelen, ervaren en beleven. Dat is wat we vanavond gaan doen; het beoefenen van drie inspirerende meditaties: 1. bewust verbinden met Moederaarde en voelen van aarde-krachten-energie; 2. helen en het innerlijk Licht ontsteken en 3. proberen in contact te komen met de eigen engel, gids of overleden dierbare.

Ook staan we stil bij de vraag: “wie is de mens, wat zijn onze wezensdelen en wat is het Hoger Zelf, de Geest-in-de-mens”. Er is ruimte voor delen van ervaringen en vragen. Het mediteren doen we ‘gewoon’ zittend op de stoel, iedereen kan meedoen met of zonder ervaring.

Wie is Walter de Zeeuw (1958). Op mijn 30e jaar werkte ik als Hoofd P&O in zorg, later als zelfstandig adviseur, coach en managementtrainer. Op mijn 42e kreeg ik volkomen onverwachts de eerste grote verlichtingservaring, later gevolgd door de zgn. Christus-ervaringen. Ik kwam in contact met de geesteswetenschap van Rudolf Steiner en het Esoterisch Christendom (Hans Stolp). Dit legde de basis voor mijn huidige werk; het begeleiden van mensen op de weg van de Moderne Inwijding. Meditatie, innerlijke scholing en het werken aan de bewustzijnsontwikkeling van de eigen ziel, het ‘IK’ en het Hoger Zelf en de verbinding met de hogere geestelijke wereld. Regelmatig publiceer ik korte artikelen en nieuwe meditaties. Meer op http://www.walterdezeeuw.nl

De lezing is in de bibliotheek van Twello.

Op dinsdagavond 24 januari 2023.

Om 20.00 uur

Opgeven bij bi.twello@gmail.com

woensdag 11 januari 2023

Deel dit bericht