Lezing Marie Therese ter Haar

Twello- In het kader van maand van de geschiedenis met het thema: ’Ontdek gisteren, begrijp vandaag’ geeft Marie Therese ter Haar op 27 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur een lezing in de Bibliotheek Twello.

Oprichter en eigenaar van de Rusland & Oost-Europa Academie ter Haar behandelt in haar lezing: het thema Oost West. En de viering van 75 jaar bevrijding in Nederland dit jaar en wat dit voor Rusland betekent heeft. Wat 4 en 5 mei zijn voor ons, betekent 9 mei voor Rusland. Dan worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht en wordt de vrijheid gevierd. Miljoenen mensen gaan de straat op met een foto van hun dierbaren die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Door de Koude Oorlog is de immense bijdrage van de Sovjet-Unie - ca. 28 miljoen slachtoffers - in de vergetelheid geraakt en doordat het Westen onbekend is met de situatie na de val van het communisme, is herwaardering voor de Sovjet-slachtoffers van de strijd tegen Hitler tot nu toe uitgebleven.

In deze lezing ligt de nadruk op de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog. Welke rol heeft de Sovjet-Unie gespeeld? Wie waren de hoofdrolspelers? Hoe verliep de samenwerking met de andere bevrijders? Waarom is de Slag om Stalingrad voor heel Europa zo cruciaal geweest?

Praktische informatie
In verband met de coronamaatregels is het verplicht om een mondkapje te dragen bij binnenkomst, dit kan af als u gaat zitten. En wij willen u vragen om te reserveren voor deze lezing via de website: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl . De entreeprijs is voor leden 4 euro en voor niet-leden 6 euro. Er kunnen maximaal 30 bezoekers ontvangen worden.

woensdag 21 oktober

Deel dit bericht