Lezing over kunstenares Frida Kahlo bij Kunstkring Voorst

Zondag 8 april wordt in Galerie 'De Statenhoed' van de Kunstkring Voorst een lezing gehouden over de Mexicaanse schilderes Frida Kahlo.

De belangstelling voor Frida Kahlo (Frida Kahlo de Rivera, 1907-1954) is levendiger dan ooit. Deze Mexicaanse kunstenares is geliefd om haar werk, maar wordt ook bewonderd om haar stijl. Gouden oorringen, zware wenkbrauwen, opgebonden vlechten, bonte rokken en folkloristische bloezen vormen de maximalistische Kahlo-look die nieuwe generaties steeds maar blijft inspireren.

Frida Kahlo was dè Mexicaanse schilderes die veelal zelfportretten schilderde. Geïnspireerd door de Mexicaanse cultuur paste ze de naïeve stijl van de volkskunst toe, om vragen over identiteit, post-kolonialisme, geslacht, klas en ras in de Mexicaanse samenleving te onderzoeken.

Haar schilderijen hadden vaak sterke autobiografische elementen, waarin realisme met fantasie werd gemengd tot surrealistische en magisch werelden. Haar werk wordt internationaal erkend en dient als voorbeeld voor Mexicaanse nationale en inheemse tradities.

Miriam Gadovnik neemt u deze middag mee door het leven van deze bijzondere kunstenares.

Zondag 8 april, Aanvang lezing: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur)

Galerie ‘De Statenhoed’, Kunstkring Voorst

Dorpsstraat 11a, Twello

www.kunstkringvoorst.nl

woensdag 4 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws