Lichtjesregen in de Beemte

Regio- Op 10 november organiseren de rooms-katholieke geloofsgemeenschap de Vecht en de Wilhelminakerk in Beemte-Broekland, een lichtjesregen voor iedereen. Honderden kaarsjes staan dan rond de Wilhelminakerk in de Beemte, klaar om aangestoken te worden door bezoekers. Kaarsjes die men kan aansteken ter nagedachtenis aan een geliefd persoon of voor ondersteuning van iemand , voor een betere wereld of voor een persoonlijke gedachte. Beide geloofsgemeenschappen hopen dat men met velen komt (kerkelijk en niet kerkelijk) om in gezamenlijkheid deze lichtjesregen te ontsteken. Wat zou het toch mooi zijn om te zien hoe honderden kaarsjes, de duisternis zullen verlichten.

Voor het aansteken van de kaarsjes, dat om 19.45 uur begint, zal er een viering zijn in de Wilhelminakerk, met zang van het koor Inspiration uit Twello, aanvang 19.00 uur. Kunt u hierbij niet aanwezig zijn, dan bent u van harte welkom om 19.45 uur.

Wethouder Sandmann van de gemeente Apeldoorn zal het eerste kaarsje aansteken. De tekeningen die de kinderen van de basisscholen uit de Vecht, Beemte en Wenum-Wiesel, op hun school gemaakt hebben, zijn dan te bewonderen. U krijgt ook gelegenheid om uw gedachte op een kaartje te verwoorden. Deze zullen dan bij de kerk worden opgehangen. Tijdens het ontsteken van de kaarsjes zullen Dick en Bea Singel doedelzakmuziek spelen.

woensdag 1 november

Deel dit bericht