Maatschappelijke organisaties bundelen krachten

Twello- Een viertal maatschappelijke organisaties t.w. IJsseldalWonen, Mens en Welzijn Voorst, Sensire en Trefpunt Duistervooorde, hebben vorige week een samenwerkingsverband officieel bekrachtigd.

De samenwerking heeft tot doel de ontmoeting tussen inwoners van de gemeente Voorst te intensiveren. Met name voor hen die b.v. door (hoge) leeftijd, het soms wat moeilijker is om aansluiting met anderen te vinden. Ook weet men vaak de weg niet naar de mogelijkheden die aangeboden worden om meer betrokken te worden bij het sociale leven.

Hier kunnen bovengenoemde organisaties de helpende hand bieden en dat is ook waar men naar streeft. Vanwege een terugtrekkende overheid op allerlei gebied is men steeds meer op elkaar aangewezen, waarbij de toenemende vergrijzing eveneens een grote rol speelt.

Door een intensievere samenwerking hoopt men nog meer te kunnen betekenen voor de samenleving. Gezamenlijk vraagstukken oplossen en actieve ondersteuning zijn de speerpunten.

Bij Mens en Welzijn Voorst en bij het Trefpunt Duistervoorde merkt men dat de behoefte elkaar te ontmoeten en te spreken groot is. Even binnenwippen voor een kop koffie, deelnemen aan bepaalde activiteiten blijkt aan te slaan. De goede locaties en de warme uitstraling geeft de bezoekers een goed gevoel, het er even tussenuit kunnen spreekt velen aan. Daarbij helpt de laagdrempeligheid van beide locaties een grote rol.

Voor meer info over de mogelijkheden kan vrijblijvend contact worden opgenomen met Mens en Welzijn Voorst en/of Trefpunt Duistervoorde.

De samenwerking werd onderteknd door v.l.n.r.

Dave van Zalk (IJsseldal Wonen), Roel Terwijn (Mens en Welzijn Voorst), Jelly Hamberg (Sensire) en Ton Simons (Trefpunt Duistervoorde).

woensdag 15 maart 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws