Nederland Leest over duurzaamheid

November staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. De grootste nationale leescampagne Nederland Leest duurt de hele maand november en dat betekent een maand lang lezen, online discussiëren en meer leren over duurzaamheid. Kom in november naar één van onze vestigingen om het gratis boek Winterbloei van Jan Wolkers op te halen, neem deel aan onze lezingen of ontdek op een andere manier meer over duurzaamheid.

Nederland Leest Jan Wolkers

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van duurzaamheid met het boek Winterbloei van Jan Wolkers. Een boek vol prachtige natuurverhalen en nooit eerder gepubliceerd werk van Jan Wolkers. Natuurlijk kun je de hele maand ook bij ons terecht om andere boeken rondom het thema duurzaamheid te lenen. Want wat is er nou duurzamer dan een boek lenen en daarna weer terugbrengen naar de Bibliotheek in plaats van het zelf te kopen?

Lezingen over duurzaamheid

De lezingen die we organiseren tijdens Nederland Leest staan ook in het thema van duurzaamheid. Zo komt Ron Lips op 6 november in de Bibliotheek in Eerbeek meer vertellen over duurzaamheid bij jou thuis. Op 20 november vertelt mediameteoroloog Jordi Huirne je in de Bibliotheek in Brummen meer over het weer, het klimaat en klimaatverandering.

Online leesclub

Online leesclub Hebban.nl heeft deze maand de virtuele deuren geopend voor iedereen die het leuk vindt om eens kennis te maken met het fenomeen leesclubs. Als jij Winterbloei ophaalt in onze Bibliotheken, kun je je opgeven voor onze online leesclub bij Hebban. We bespreken het boek en gaan dieper in op het thema duurzaamheid en andere aspecten van het boek van Jan Wolkers. Volg onze website en Facebookpagina voor meer informatie over deze online leesclub. We vertellen je snel meer!

Praktische informatie

Kijk in onze agenda op www.bibliotheekbrummenvoorst.nl om te zien wat we allemaal nog meer organiseren en waar en wanneer de lezing van jouw keuze precies plaatsvindt.

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht