NIEUW bij de VSM: De Summer-Night Express

Regio- De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) is recent weer gestart met haar stoomtreinritten over de prachtige Veluwe. Sindsdien genieten vele vakantiegangers en dagje-uit reizigers dagelijks (behalve op zaterdagen) van een nostalgische stoomtreinrit van Beekbergen naar Dieren en terug. Als antwoord op de grote belangstelling komt de VSM met wat extra’s: De Summer-Night Express.

Geniet van de avondstemming op de Veluwe

Bekijk in de vroege avond de Veluwe eens op een andere manier, namelijk vanuit de rijdende stoomtrein. Geniet van de prachtige uitzichten tijdens uw avondrit over de Koningslijn. Om helemaal in de romantische sfeer te komen, is het mogelijk om vooraf uw borrelpakket bij te boeken voor een nóg smaakvollere reis!

Meer beleving in het stoomdepot

Voorafgaand aan uw reis kunt u een bezoek brengen aan station Beekbergen, het hart van een levend spoorwegmuseum: het Museumstoomdepot! Hier beleeft u de tijd van vroeger met een zeer omvangrijke collectie stoom- en dieselmaterieel, een grote werkplaats, een prachtig oud stationsgebouw met een authentiek stationskantoor, een grote draaischijf voor het draaien van de stoom- en diesellocomotieven, een rijdende kolenkraan, waterkolommen, vleugelseinen, handbediende overwegen en nog veel meer. Ontdek hoe een stoomdepot vroeger werkte.

Vertrektijden

Al vanaf 18:30 uur wordt in het stoomdepot te Beekbergen de machtige stoomlocomotief voorbereid om de reizigers met de Summer-Night Express een sfeervolle avond te bezorgen. Op overige stations is er geen mogelijkheid on in- en/of uit te stappen. Om 19:15 uur is het tijd om plaats te nemen: de stoomloc wordt aan de gereedstaande trein gekoppeld en om 19:25 uur klinkt het vertreksein voor de trein met de deelnemers. Sissend en puffend rijdt de trein in het laatste licht van de dag met een rustig gangetje over de prachtige Veluwe, terwijl de reizigers binnen genieten van de reis en het uitzicht. Om circa 21:00 is de trein weer terug in Beekbergen. Vooraf reserveren op www.stoomtrein.org is verplicht. Vertrek en aankomst: station VSM, Dorpstraat140, Beekbergen.

Borrelpakket

Bij de vooraf-reservering van de reis kunt u een borrelpakket bijbestellen. Naast vier drankjes naar keuze, bestaat dit borrelpakket uit een heerlijke tapasschotel met kaas en worst. Vóór aanvang van de reis staat het bestelde borrelpakket voor u klaar in het stationsgebouw.

Wanneer

De VSM Summer-Night Express rijdt op de volgende woensdagavonden: 29 juli, 5 augustus, 12 augustus, 19 augustus en 26 augustus. Tijdig te reserveren op www.stoomtrein.org want vol=vol. De VSM volgt hierbij de richtlijnen en voorschriften van de overheid.

Prijs Summer-Night Express: Retour volwassenen: € 15,-. Retour kinderen (4 t/m 11 jaar): € 7,50. Borrelpakket: €17,50.

woensdag 29 juli 2020

Deel dit bericht