Nieuwe gevarieerde expositie in galerie De Statenhoed in Twello

Twello- Drie kunstenaressen exposeren vanaf 21 juni drie weekends bij de Kunstkring in galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a in Twello. Anne-Marie Mulder en Amel de Leeuw met mozaïek in diverse materialen en pouringwerk, terwijl Lis van der Geer nieuwe schilderijen toont.

De feestelijke opening is op zaterdag 22 juni om 15.00 uur in de Kunstkring. De expositie is elk weekend gratis te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00-1700 uur t/m zondag 7 juli.

Anne-Marie Mulder, heeft een mozaïekatelier in Twello, www.sunnyartatelier.nl waar ze workshops geeft en in opdracht mozaïeken maakt. Daarnaast experimenteert ze met allerlei mozaïektechnieken, waarbij ze de grenzen van het mogelijke opzoekt. In deze expo toont ze nieuw, brutaal, kleurig en bijzondere mozaïek-kunst. Deze varieert in uitvoeringsvorm van paneel tot en met sculptuur of zelfs kleine installaties. Ook toont Anne-Marie cursistenwerk geïnspireerd op haar lessen, waarbij met veel fantasie en durf zowel verf, glas, porselein, keramiek, kralen en zand gebruikt zijn. Naast het mozaïeken laat zij ook werken zien die gemaakt zijn met de techniek pouring, de zogenaamde acryl gietkunst.

Amel de Leeuw, Anne-Marie’s dochter werkt als kunstzinnig therapeut en maakt daarnaast ook haar eigen kunst. Mozaïeken is ook een passie voor haar. In deze expo toont zij vooral oriëntaals georiënteerde mozaïekwerken van kleine Minaret spiegels tot grote “Duizend en 1 Nacht” mozaïekvoorstellingen. Hierin verwerkt zij tal van materialen zoals kralen, halfedelstenen en sieraden. Bijzondere kleuren en vormen vallen hierbij op. Een leuk detail is dat Amel al enige tijd met veel lef haar eigen keramiektegeltjes maakt. Deze zijn ook terug te vinden in haar mozaïekwerken.

Lis van der Geer, oud- docent culturele kunstzinnige vorming en docent Nederlands, schildert wanneer ze maar kan: En dan het liefst portretten van dieren en van mensen in olieverf, pastel, houtskool en potlood. Deze keer heeft ze geprobeerd de “no guts, no glory” gezichtsuitdrukking te vangen. En daarbij valt vooral 1 model op dat we een paar keer terug zien: een Haagse Rock-Queen die geen blad voor de mond neemt. Ach en eigenlijk zou iedereen dat iets meer moeten doen. Ga ervoor, heb gewoon een beetje lef en volg je passie, doe wat je leuk vindt en draag dat uit. Uiteindelijk levert dat alleen maar positiviteit op.

Informatie over deze expositie via Lis van der Geer (jelevenschrijven@gmail.com) of Anne-Marie Mulder (Annemariemulder5@gmail.com). Galerie De Statenhoed aan de Dorpsstraat 11a in Twello is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur.

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht