Ondersteuningsgroep “Mantelzorg bij Dementie” weer van start

Twello- Wat doe je als je partner, vader of moeder, broer of zus een vorm van dementie krijgt? Dat is niet alleen ingrijpend voor diegene zelf, maar ook voor de mensen daar omheen. Mens en Welzijn Voorst organiseert daarom een ondersteuningsgroep voor deze mantelzorgers waarin ervaringen gedeeld kunnen worden. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 13 augustus in Klein Twello.

De gesprekken worden begeleid door Tonny Aalbers (Alzheimer Nederland) en Annet Reimert (consulent Mantelzorg van Mens en Welzijn Voorst). Laatstgenoemde legt uit: “Je ziet dat mantelzorgers gaandeweg steeds meer taken en verantwoordelijkheden overnemen. De zorg voor iemand met dementie kan bijna niemand alleen op zich nemen. Om staande te blijven is het daarom belangrijk om ook aan jezelf te denken.”

“De ondersteuningsgroep is een vertrouwelijke setting waarin mantelzorgers kunnen praten over allerlei problemen die ze tegenkomen” aldus Annet. “Door het delen van ervaringen en onderling begrip krijgt men inzicht en meer grip op de situatie. Het doel is om door deze vorm van ondersteuning de veerkracht van de mantelzorger te vergroten.”

Start

De ondersteuningsgroep biedt plaats aan maximaal acht deelnemers en telt acht bijeenkomsten van circa twee uur. Eens in de veertien dagen komt men bij elkaar. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 13 augustus van 13.15 uur tot 15.15 uur in ‘Klein Twello’ aan de Maarten Tromplaan 2 in Twello. Deelnemers wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 2,00 voor de koffie en thee. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Annet Reimert via de mail: a.reimert@mensenwelzijn.nl of telefonisch: 0571-287752.

woensdag 31 juli

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws