Onvergetelijke muzikale marathon met 12 uren muziek

Terwolde- Zaterdag 3 november was het dan eindelijk zover: de Mega Muziek Marathon. De dag begon direct al veelbelovend. Samen met een stralende zon, werden de Terwoldenaren in de vroege ochtend getrakteerd op een muzikale rondgang. Dit als aankondiging voor de muzikale dag, waarbij de muziekmarathon de start is van de grote sponsoractie ‘Behoud Muziektent Terwolde’. Het komende jaar zullen er diverse evenementen gaan plaatsvinden, waarbij gelden worden ingezameld voor de renovatie van het boegbeeld in het dorp, de muziektent.

Burgemeester Jos Penninx gaf, in aanwezigheid van de muzikanten en het comité van aanbeveling, om exact 10.00 uur het startsein voor de muziekmarathon . De burgemeester ging terug in de tijd en roemde het dorp Terwolde vanwege haar inzet in de jaren ’50 tijdens de bouw van de muziektent. Die inzet van toen, samen met de bijzonderheid van de bouw als ook de ligging binnen Terwolde, waren in 2010 voor gemeente Voorst redenen de muziektent het predicaat Gemeentelijk Monument te geven. Jos Penninx sprak de hoop en het vertrouwen uit, dat mede door de gemeenschap van Terwolde, het monument de nodige renovatie krijgt die nodig is om dit boegbeeld te behouden voor de dorpskern.

Na de opening had de burgemeester nóg een taak; het jureren van de taarten en het kiezen van het meest smaakvolle en sierlijkste kunstwerk. Samen met Alie Ensink, dé oliebollenspecialist van Terwolde en Helma Zeisink, eigenaresse van Brasserie Kriebelz, werd deze taak zeer serieus genomen. Ellen Grandia is unaniem verkozen tot de eerste Terwoldse Taart! De taarten werden nadien opgesneden, waarbij ook het publiek kon proeven.

Muziek verbind

De organisatie had een diversiteit aan muziekgenres op het programma staan. Het werd een dag van luisteren naar elkaar, genieten met elkaar, ontmoeten en verbinden. Het MFA van Terwolde was vanaf aanvang muziek en gezelligheid. Het publiek genoot van prachtige optredens door orkesten, zangkoren, bands en verschillende ensembles. De organisatie had er daarbij voor gezorgd, dat bezoekers geen moment hoefden te missen van het muzikale aanbod. Er werd gedurende de dag middels diverse thema’s eten aangeboden. Van luxe broodjes en ambachtelijke hapjes tot zelfs een buffet van stamppotten. Menig bezoeker bleef ‘hangen’ totdat het einde van de dag.

Hoofdact van de dag

Het muzikale aanbod was geweldig, maar de hoofdact van de dag was toch wel het optreden van het Reunieorkest. Het plezier en de liefde voor de muziek spatte van het optreden af! De leden en oud-leden en van Ons Genoegen hadden twee maanden lang gezamenlijk naar dit moment toegeleefd, waarbij menig oud muzikant het uiterste van zichzelf vergde en de sterke verhalen over vroeger moesten wachten tot de ‘derde helft’. Met bekende, vlotte nummers van o.a. Abba, Jan Smit en Gerard Jolink pakte het Reunieorkest vanaf de eerste noot het publiek in. Het werd een waar feestje, waarbij de muzikanten werden getrakteerd op een verdiende staande ovatie door het massaal toegestroomde publiek.

Prachtig startkapitaal sponsoractie

Naast muziek stond deze zaterdag ook in het teken van geld inzamelen voor de grote sponsoractie ‘Behoud Muziektent Terwolde’. Het doel was om aan het einde van de dag een stevig startkapitaal bijeen te hebben, een stevig fundament voor het komende jaar.

Voorzitter van de muziekvereniging, Coen Gronert ontving van Anton Bruin, namens de supportersvereniging een cheque met het prachtige bedrag van € 2.500,-. Vervolgens waren er de gehele dag door verschillende acties, waarvan de opbrengst ten goede kwamen aan ‘Behoud Muziektent Terwolde’. De verkoop van loten, waarbij de prijzen door vele ondernemers beschikbaar waren gesteld. Er werden bouwsteentjes aangeboden, waarbij iedere koper meebouwt aan de muziektent. Een deel van de opbrengst uit consumpties kwam eveneens ten goede aan de renovatie.

Voorafgaand aan de Mega Finale tijdens het avondprogramma, bood Louis Boon namens Stichting Volksvermaak Terwolde een cheque aan van € 250,- en was het Tom Korderijnk, die met een gift van € 400,- namens dweilorkest De Grapendaelers de organisatie verraste. Dankzij de cheques, de deelnemers én het vele publiek, kon de projectgroep aan het einde van de marathon om 22.00 uur € 6.300,- ! overhandigen.

Muziekvereniging Ons Genoegen bedankt de projectgroep MMM, de vele vrijwilligers, de ondernemers/sponsoren, de deelnemers én het publiek voor deze onvergetelijke muzikale dag!

Graag treffen wij elkaar in het volgende jaar!

woensdag 7 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws