Op de grens van Veluwe en IJsseldal

Terwolde- Zo’n dertiental fietsers van de Terwoldse wandel- en fietsgroep gingen weer op de pedalen. Gestart werd bij de Middeleeuwse Cosmas en Damianuskerk in Terwolde en het ging in noordelijke richting naar Welsum. Juist voor het waterbouwkundig project van de hoogwatergeul bij Veessen werd de dijk langs de IJssel verlaten en ging de tocht verder over een nieuw aangelegd fietspad. Een mooi fietspad door het IJsseldal en langs de rand van het nieuw ingerichte boerenland.

Er is hier een flinke ingreep gedaan in het landschap om de nevengeul te kunnen realiseren. Wel mooi is, dat zo’n groot waterbouwkundig project gepaard is gegaan met compensatie voor de recreatie in dit gebied. Het weer was uitstekend en de stemming onder de deelnemers opperbest. De groep bereikte via Heerde weer het Veluwe massief en er werd vervolgens naar het zuiden afgebogen richting Heerde. Een groot deel van de route voerde over de fietspaden van het oude spoorwegtraject Apeldoorn-Hattem. De club fietste langs goed gevulde terrassen in Heerde en Epe. Voor de koffie, thee – en ijspauze konden we gelukkig beschikken over gereserveerde plaatsen op een uitstekend terras in Epe. Via rustige binnenwegen is de groep via de buurtschap Zuuk huiswaarts getogen. Terug bij de kerk in Terwolde waren er ruim 40 kilometers weggefietst.

We kijken uit naar de volgende fietstocht die op donderdag 15 augustus georganiseerd gaat worden door Riek Smit en Hetty Braunius. Daarvoor kun je je alvast opgeven bij Hetty: weibel-hetty@hetnet.nl of tel. 0630710124

woensdag 7 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws