Op zoek naar de herders…

Klarenbeek- Op kerstavond 24 december was er een bijzondere gezinskerstviering in Het Boshuis in Klarenbeek. Het thema van deze viering was: “Op zoek naar de herders” De viering stond in het teken van het kerstverhaal, waar veel kinderen aan mee deden. Het verhaal werd ingeleid en afgesloten door vertelster Merle van Veldhuizen. Een journalist ging op zoek naar de herders en wat bleek, gewone mensen waren herders…een moeder, verpleegster, juf, politieagenten, Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. De postbode wees de journalist en de ‘herders’ de weg naar Jozef, Maria en kindje Jezus. De ‘echte’ herders kwamen voor in het lied “Stoere Herders” die gezongen werd door het kinderkoor. Zij zongen ook bekende kerstliedjes zodat een ieder mee kon zingen.

Kinderen konden voor de viering een versierde kerstbal inleveren die zij gekregen hadden tijdens de kerstmarkt van Basisschool De Kopermolen. Voor iedere kerstbal werd een bedrag door de Klarenbeekse parochie aan Serious Request gedoneerd. Het totale bedrag van

€ 100,50 is die avond overgemaakt. Met dank aan alle kinderen die de kerstballen mooi versierd hadden en aan de pastoraatsgroep die deze actie ondersteunde.

De viering werd druk bezocht door kinderen, ouders, opa’s & oma’s en andere belangstellenden.

Na de viering was er tijd om na te praten, iets te drinken en wat lekkers te eten.

De Werkgroep Gezinsvieringen kijkt terug op een geslaagde viering en wil via deze weg iedereen bedanken die op welke manier dan ook mee heeft geholpen om deze viering mogelijk te maken!

woensdag 3 januari

Deel dit bericht