Opening De Maalderij Klarenbeek

Klarenbeek- Na ruim een jaar voorbereiding, planvorming en verbouwing wordt op zaterdag 9 februari 2019 De Maalderij in Klarenbeek officieel geopend. Sinds 1 september is bureau BAS eigenaar van het pand van de voormalige Coöperatie Maalderij Ons Belang en samen met Bike Totaal Wolters en Trainingsstudio Bloom gaan zij een nieuwe invulling geven aan deze locatie.

Historie

De Coöperatie Maalderij Ons Belang is opgericht in 1915 op een andere locatie in Klarenbeek en heeft zich in 1920 gevestigd aan de Klarenbeekseweg 99. Het komen en gaan van de boeren was vele jaren een alledaags tafereel. Door de jaren heen is het pand diverse malen verbouwd en uitgebreid. Wellicht kunt u zich de grote graansilo nog herinneren die rond 1990 is gesloopt. Al bijna 100 jaar is “de Coöperatie” een markant herkenningspunt in Klarenbeek.

Nieuwe invulling door lokale ondernemers

Het afgelopen halfjaar is er hard gewerkt om dit karakteristieke pand te verbouwen en geschikt te maken voor de werkzaamheden van de drie verschillende, lokale ondernemers die er nu zijn gevestigd. Daarbij zijn zoveel mogelijk oude elementen weer zichtbaar gemaakt. Zo zijn in de inpandige graansilo’s werkruimten gecreëerd voor bureau BAS en zijn in de winkel van Bike Totaal Wolters op de begane grond de trechters van de silo’s weer te zien.

De lokale ondernemers

Bureau BAS, gevestigd op de eerste verdieping, is een bureau voor architectuur en bouwadvies. Zij ontwerpen, adviseren en begeleiden op het gebied van nieuwbouw, renovatie, restauratie, gebouwbeheer en grootonderhoud. De architect en bouwkundig ingenieurs zijn gespecialiseerd in ontwerpopgave, bouwkundig advies en tekenwerk, het schrijven van bestekken, het maken van begrotingen en het coördineren van de bouw. Zij kunnen daarmee bouwprojecten van A tot Z begeleiden.

Bike Totaal Wolters krijgt op de begane grond en in de kelder ruim 700 m2 aan winkeloppervlak voor een zeer uitgebreide collectie elektrische fietsen, mountainbikes, racefietsen, stads- en kinderfietsen en accessoires. De huidige winkel van Wolters aan de overzijde van De Maalderij wordt omgedoopt tot moderne werkplaats en showroom voor gebruikte fietsen, waardoor zij in Klarenbeek ruim 1000 m2 fietsplezier creëeren.

Aan de achterzijde van De Maalderij vinden we Trainingsstudio Bloom, zij bieden een gevarieerd aanbod van functionele fitness lessen (Crosschallenge, Krachttraining en Bootcamp) en XCORE. Het uitgangspunt van Trainingsstudio Bloom is dat iedereen er kan komen sporten, ongeacht leeftijd of fitheidsniveau. Alle lessen vinden plaats in groepsverband en onder begeleiding van de trainer, zodat iedereen een goede work-out heeft op zijn of haar eigen niveau.

Opening

Zaterdag 9 februari om 15.00 uur is de officiële opening van De Maalderij. Daarna is er tot 20.00 uur gelegenheid om de locaties van de drie ondernemers in dit prachtige industriële pand te bezichtigen. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Voor meer informatie en foto’s kunt u terecht op de facebookpagina van De Maalderij (www.facebook.com/De MaalderijKlarenbeek).

woensdag 23 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws