Openluchtbioscoop op sprookjesachtig landgoed in Wilp

Wilp- Enkele maanden geleden werd er al bekend dat Wilp zich mocht verheugen op een openluchtbioscoop, maar het bleef lange tijd gissen welke film de bezoekers voorgeschoteld zouden krijgen. Nu is er aan al die onzekerheid een einde; ‘Demain tout commence’ zal te zien zijn op het witte doek. De organisatie is in handen van Stichting Wilp Staat Op in samenwerking met ‘Kukeleku – Film op locatie’.

De film vertelt het verhaal van Samuel. Hij leeft zijn leven zonder banden of verantwoordelijkheden aan de kust in het zonnige zuiden van Frankrijk, dicht bij de mensen die hij liefheeft en met wie hij werkt zonder zich veel te vermoeien. Tot één van zijn vroegere veroveringen bij hem een baby van een paar maanden achterlaat, Gloria: zijn dochter. Samuel is niet in staat om te zorgen voor een baby en vastbesloten om met het kind terug te keren naar haar moeder. Hij haast zich naar Londen om te proberen haar te vinden, maar zonder succes. Acht jaar later, terwijl Samuel en Gloria nu in Londen wonen en onafscheidelijk zijn, daagt de moeder van Gloria opnieuw op om haar dochter op te halen…

Volgens de organisatie is ‘Demain tout commence’ nagenoeg net zo mooi en indrukwekkend is als ‘Intouchables’, waarschijnlijk de bekendste Franse film ooit gemaakt. Recensies op het internet bevestigen het beeld van een “heerlijke wegkijker”, “een film met een lach en een traan” en “eentje die geen moment verveeld”. Het komische drama is daarnaast een film voor een brede doelgroep. Iets waar de organisatie ook veel waarde aan hecht aangezien iedereen welkom is op landgoed ‘De Dijkweide’.

Dit landgoed bevindt zich aan de zuidkant van het dorp, aan het einde van de Binnenweg, ter hoogte van de Rijksstraatweg. Het is sinds 2016 eigendom van Sjoukje en Wout Koster. Zij blijken ook niet te beroerd om mee te werken in de organisatie van dit evenement. Sterker nog, zij zijn al druk bezig met de aankleding van het landgoed. Over het eindresultaat willen zij nog niet zoveel kwijt, maar het beloofd sprookjesachtig te worden, aldus Sjoukje en Wout. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een ‘slecht-weer-scenario’.

De film wordt mede mogelijk gemaakt door ‘Kukeleku Film’. Zij zijn gespecialiseerd in ‘film op locatie’ en weten nagenoeg iedere plek, binnen of buiten, om te toveren tot een bioscoop. Onlangs zijn Menno Heukels en Edwin de Haan van Kukeleku Film wezen kijken op de locatie. “Het is een mooi open stuk met een dito gazon, omgeven door bomen. Als de schemer invalt is dit een prachtige locatie voor onze buitenbios” aldus Edwin. Eén keer per jaar zetten beide heren zich met hun bedrijf in voor een goed doel. Dit jaar dus de Stichting Wilp Staat Op.

Mensen die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat doen via wilpstaatop@gmail.com. De entree bedraagt €10,- per persoon. Vanwege de grootte van het scherm zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bezoekers wordt aangeraden zelf een stoeltje of iets dergelijks mee te nemen. Eigen consumpties zijn niet toegestaan want er zijn verschillende hapjes en (gekoelde) drankjes verkrijgbaar op het terrein. De gehele opbrengst van de activiteit komt ten goede aan een goed doel.

woensdag 7 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws