Pensioen in zicht voor Herman de Buijzer

Twello- Wie kent ‘m niet, de immer opgewekte en voor een ieder een vriendelijk woord, Herman de Buijzer, hij nadert het einde van zijn werkzame leven. Op 11 maart viert hij het feit dat hij jarenlang zijn krachten heeft gegeven aan het groen houden van Twello e.o. Op 2 maanden na heeft hij het maar liefst 50 jaar volgehouden.

Het begon toen Herman vanuit de ZMKL-school aan de slag ging bij de Kruidentuin in Twello, daar werd hij wegwijs gemaakt in de planten wereld. Met name heeft Herman veel waardering voor zijn baas, dhr. Mulder en voorman Harry Witteveen, van de Kruidentuin. Hij herinnert het zich maar al te goed, boontjes in potjes doen. Dat was het begin van de groene vingers. Hier hield hij het zo’n 5 jaar vol. Daarna ging Herman aan de slag in de groenploeg van Deltagroen onderdeel van de Sociale Werkvoorziening. Deze ploeg was vooral in de gemeente Voorst werkzaam. Herman zorgde ook goed voor zichzelf. Op zijn verjaardag trakteerde hij de ploeg op gevulde koek, maar zelf genoot hij dan van een luxe gebakje. Daarnaast vond Herman in die tijd dat nogal wat groenstroken in Twello er niet fleurig genoeg uitzagen. Herman ging dan op de zaterdagen, voor eigen rekening, fleurige plantjes inkopen bij het Iordenshofke en pootte die in het gemeentelijk groen.

Nadat de Sociale Werkvoorziening niet meer zelf een groenafdeling in stand hield, werd Herman gedetacheerd bij o.a. Biteno, Accent, Donker Groen en Ter Riele. Allemaal lekker in de buitenlucht en plantsoenen dienst. Het was voor deze werkgevers niet alleen Twello, ook in plaatsen als Zutphen, Eefde, Apeldoorn en bij Defentie werd het groen onderhouden door Herman en zijn collega’s. Herman: “Heel mooi werk, vooral het vervoer met de Volkswagenbusjes had zijn hart gestolen. Nog steeds is hij een fervent VW aanhanger, getuige de vele foto’s en afbeeldingen in zijn woonkamer. Ook de Dorpskerk in Twello maakt maar al te graag gebruik van zijn tomeloze werklust, alle zaterdagen is hij daar te vinden om het grind rondom de kerk keurig aan te harken.

Nu komt er een nieuwe periode aan om zijn tijd zelf in te vullen, maar hij heeft al veel gepland. Fietsen, wandelen, tekenen en Sportief Evenwicht zijn zo maar enkele zaken die hem bezig gaan houden. Het is geweldig dat Herman nog steeds actief blijft vooral omdat hij ook nog 2 dagen in de week op vrijwillige basis blijft werken bij Ter Riele en nog een dag bij de zorgboerderij.

Karakteristiek voor Herman de Buijzer, altijd actief.

woensdag 6 maart 2024

Deel dit bericht