Presentatie ‘Verwondering’: een bundel en een expositie

Twello- “Een mirakels mooi resultaat”, noemt Kunstkringvoorzitter Joop de Leeuw de bundel vol verhalen, gedichten, en kunstwerken die op zondag 30 augustus a.s. tijdens de jaarlijkse open dag van de Kunstkring gepresenteerd zal worden. Om ca. 14.30 uur zal wethouder Harjo Pinkster het eerste exemplaar in ontvangst nemen in galerie De Statenhoed.

Er is meer dan een jaar aan de bundel gewerkt. Ze kwam tot stand door samenwerking tussen schrijvers van het Kunstkring-schrijverscafé en beeldend kunstenaars van de Kunstkring. Als motor achter het project fungeerden Mientje Severin en Ton Kock, secretaris resp. lid van de Kunstkring.

Een concept bedenken. Een thema kiezen. Brainstormsessies met de schrijvers houden waarna ze enthousiast volop aan de slag gingen. Maar ook de lay-out bepalen en een drukker zoeken. Dat werd drukkerij Twello. Mientje: “Ondertussen hebben we met de schrijversgroep ook beeldend kunstenaars van de Kunstkring bij het project betrokken. Sommige schrijvers boden eigen werk aan. En steeds werd gekeken welk werk bij welk gedicht of kort verhaal paste. Dat leverde vaak verrassende resultaten op. Bovendien ontstond er een mooie samenwerking tussen twee disciplines binnen de Kunstkring.”

Ton: “Het thema van de bundel is ‘Verwondering’. Verwondering hoort bij het leven. Het kan heel verschillende emoties oproepen. Verwondering overkomt je als je iets ziet, iets hoort, iets ervaart dat anders is dan je gewend was.“

Meer dan een jaar is het tweetal bezig geweest met het productieproces en de eindredactie. Het resultaat was meer dan 100 pagina’s tekst en 37 werken die daarbij geplaatst konden worden.

Het omslagontwerp is van Ariadne Leefoge, beeldend kunstenaar uit Klarenbeek-Voorst. Drukkerij Twello dacht actief mee. In de voorinschrijving zijn er al 120 exemplaren besteld. Na de presentatie is de Verwondering verkrijgbaar bij boekhandel Oonk en bij de KUnstkring.

Tijdens de open dag van de Kunstkring op 30 augustus zullen de schrijvers één van hun korte verhalen of gedichten voordragen. Ook zal in galerie De Statenhoed een expositie geopend worden met als thema ‘Verwondering’. De in de bundel opgenomen werken zullen dan ‘in het echt’ te zien zijn, aangevuld met andere werken die ook het thema als inspiratiebron hebben. De expositie zal duren tot en met 20 september. Ze is te zien op vrijdag van 15.00 tot 18.00 en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

woensdag 19 augustus

Deel dit bericht