Repair Café op Groundhog Day

Twello- Op zaterdag 2 februari worden de reparateurs van Repair Café Twello wakker uit hun winterslaap en gaan weer fris aan de slag bij Kringloopwinkel Twello. Er worden weer kleding, textiel en (elektrische) apparaten gerepareerd. De reparateurs zijn ervaren vrijwilligers die de waarde van spullen zien en ze het liefst redden van de afvalbak en een tweede ronde gunnen.

Op 2 februari is het Groundhog Day en kijken ze in de VS en Canada hoe lang de winter nog duurt door te testen of de plaatselijke bosmarmotten zich al weer even naar buiten wagen of direct hun holletje weer inschieten. Slim bekeken want zo’n dier kiest bij koude periodes voor warmte en isolatie. Ook Repair Café wil graag zorgen dat iedereen er deze winter warm bij blijft zitten. In de kou is belangrijk om je “kerntemperatuur” warm te houden, dus zorg dat je kapotte waterkoker of koffiezetter weer een warme kop koffie of thee kan leveren. Denk ook aan een extra laagje kleding, zet elleboogstukken op die lekker warme trui en stop die kleine gaatjes in je wollen vest. Neem de spullen mee en de reparateurs helpen je deze klus te klaren. Bij textiel-reparaties vragen ze om uitgescheurde en kapotte ritsen vast los te tornen en ook een passende rits mee te brengen. Haperende ritsen kunnen soms gered worden met een nieuwe runner. Ook hebben ze bij het repair café een speciale vilt-techniek voor reparaties van gaatjes in wollen kleding.

De intake is geopend vanaf 10.00 uur en tot 14.00 uur nemen ze reparaties aan. Een warm welkom voor iedereen op zaterdag 2 februari bij de Kringloopwinkel Twello, Koppelstraat 57.

woensdag 30 januari

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws