Rommelmarkt Terwolde Het nieuwe jasje past ook dit jaar goed

Terwolde- Waar de één alleen maar oude rommel ziet, ziet de ander juist dat ene item waar al een hele tijd naar gezocht werd. Eén ding is in ieder geval zeker, zaterdag 18 mei kan iedereen, liefhebbers en snuffelaars, zijn hart op halen tijdens de rommelmarkt in Terwolde. De vrijwilligers van protestantse gemeente Terwolde-de Vecht staan weer klaar om er een onvergetelijke dag van te maken.

Sinds vorig jaar heeft de rommelmarktcommissie een nieuw jasje aangetrokken en dit jasje paste de commissie uitstekend. Helemaal vernieuwt heeft de commissie niet maar er is wel een eigen draai aan de organisatie gegeven. Zo hebben ze net als vorig jaar 4 brengdagen georganiseerd in april en mei. Lange tafels met dozen, aanhangwagens en veewagens werden volgepakt met de mooiste spullen. Hoewel het eerst best nog even spannend was of ze nu ook weer zoveel ingebrachte spullen zouden krijgen, moesten er na 2 brengdagen naarstig opzoek worden gegaan naar extra opslagruimte.

Iets wat niet vernieuwd is is het tijdstip van de rommelmarkt. Al vele jaren is de zaterdag voor Pinksteren dé dag voor de rommelmarkt. Waar het eerst begon als een kleinschalige organisatie om geld in te zamelen voor de restauratie van de kerk, is het inmiddels uitgegroeid tot een groot dorpsevenement waarvan heinde en ver bezoekers komen om lekker rond te struinen tussen de spullen en te genieten van de fijne sfeer en gezelligheid.

Vrijwilligers gezocht
Het verkoopwaar is er maar nu moet het nog verkocht worden. De commissie is nog op zoek naar vrijwilligers voor de verkoop. Heb je op 18 mei nog een gaatje in de agenda en vind je het leuk om samen met dorpsgenoten bij te dragen aan dit mooie evenement? Opgeven kan via rommelmarkt@pknterwolde-devecht.nl. De opbrengst van de rommelmarkt wordt gebruikt voor het toekomstbestendig en breder inzetbaar maken van het kerkgebouw Terwolde.

De rommelmarkt wordt gehouden op het bekende terrein aan de Kuiperstraat. De poorten gaan open om 09:00 uur. Parkeren kan op het terrein voor € 2 per auto, contant te voldoen. Naast de vele mooie spullen is er ook een horecagedeelte waar kan worden genoten van iets lekkers en een drankje. Om 13:00 uur sluiten de poorten zich weer en kan de rommelmarktcommissie zich gaan voorbereiden op het volgende jaar.

woensdag 8 mei 2024

Deel dit bericht