Samen de schoen zetten op de Fliert

Twello- Op donderdag 29 november waren de kinderen van de groepen één tot en met vier uitgenodigd om op school hun schoen te komen zetten. Zo’n tweehonderd opgewonden kinderen van de basisscholen Oase, Hietweide en De Kleine Wereld verzamelden zich in de grote zaal.

Sinterklaas stoel
Daar wachtte hun een gezellige hoek met een grote stoel, kleden en schemerlamp. In dezelfde stoel zal op 5 december de Sint plaatsnemen. Maar op deze avond gaat daar juf Henny van De Kleine Wereld zitten om een mooi Sinterklaas verhaal te vertellen. Voor de gelegenheid hebben zowel de kinderen als de juffen hun pyjama’s aangedaan. Na het verhaal zingen de kinderen uit volle borst liedjes. Je weet maar nooit wie daar op af komt… Het zingen wordt beloond. Vier pieten duiken ineens op en laten de temperatuur in de zaal nog wat meer oplopen. Nadat de nodige handjes met pepernoten zijn gevuld, gingen de kinderen met hun juffen naar de klassen.

Nog een keer zingen
Na het schoen zetten, zingen de kinderen samen nog een paar liedjes. Want ja, je moet er wel iets voor doen om iets in je schoen te krijgen. Met rode wangen van opwinding en moeheid gaan de kinderen vervolgens naar huis. En dat het dan maar snel vijf december mag worden. Op die dag hopen de scholen gezamenlijk Sinterklaas en zijn pieten te mogen ontvangen. Tot weer Sint!

woensdag 5 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws