Samen muziek maken is leuker

TWELLO/TERWOLDE- “Het is veel leuker om samen muziek te maken dan alleen thuis wanneer je aan het oefenen bent.” Volgens één van de jonge muzikanten wordt het muziek maken nu pas echt leuk. Na afloop van de eerste gezamenlijke repetitie is dit één van de vele enthousiaste reacties van de muzikanten in de dop over het nieuwe jeugdorkest Ons Genoegen/Excelsior.

Samen muziek maken

De eerste repetitie stond eigenlijk gepland voor donderdag 12 maart, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Toch was het afgelopen donderdagavond, 11 juni, eindelijk zover. Het eerste samenspel door jeugdleden van muziekverenigingen Ons Genoegen uit Terwolde en Excelsior uit Twello. Samen muziek maken is essentieel voor je ontwikkeling als muzikant. Het plezier, het samenspel en samen iets moois maken, het is eigenlijk net een kunstwerk. Naast deze aspecten is ook het sociale aspect erg belangrijk. Je leert samenwerken en het versterkt je groepsgevoel.

Om de jeugd de mogelijkheid te bieden om zich verder te ontwikkelen in het samenspel heb je een jeugdorkest nodig. Een essentieel onderdeel van een muziekvereniging. O.l.v. dirigent Alike Jonkman repeteerden de 12 jonge muzikanten op de muziektent van Terwolde en staan ze samen aan het begin van deze uitdaging.

Muzikale vriendschap

Dat samen muziek maken het leukste is wat er is weten Ons Genoegen en Excelsior als geen ander. Al jaren hebben beide verenigingen goed contact en over en weer helpen muzikanten de andere vereniging waar nodig. De stap om de jeugdleden gezamenlijk te laten repeteren komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. Ons Genoegen heeft al enige jaren een jeugdorkest maar het aantal leden werd eigenlijk te klein om als volwaardig orkest door te gaan. Excelsior kampte met hetzelfde probleem om juist een jeugdorkest te starten. En dan help je elkaar, zoals goede vrienden doen, uit de brand. “We zijn super blij dat we op deze manier onze jonge muzikanten en elkaar een mogelijkheid kunnen bieden.” Aldus beide voorzitters, Tom en Jasper.

Wil je meer informatie over het jeugdorkest Ons Genoegen/Excelsior? Neem dan contact op via info@onsgenoegenterwolde of twello.excelsior@gmail.com.

woensdag 17 juni 2020

Deel dit bericht