Samenloop voor Hoop Twello; een korte uitleg

De SamenLoop is een wandelestafette welke 24 uren duurt. De start is op zaterdag 7 juli om 14.00 uur en eindigt op zondagmiddag 8 juli om 14.00 uur. Er worden teams gevormd van ca. 10 tot 15 teamleden, zodat gedurende de 24 uren ‘het stokje’ met enige regelmaat kan worden overgedragen aan teamgenoten. Ieder teamlid kan wandelen naar eigen kunnen, sommigen een half uur, anderen misschien wel drie uren. Alleen, met z’n tweeën of kleine groepjes welke elkaar afwisselen. Een team kan dat uiteraard ook met elkaar overleggen. Ieder team wijst een teamcaptain aan die de continuïteit bewaakt, want er dient minstens één teamlid te lopen.

Kaarsenzakken

Het doet de organisatie ontzettend goed om te zien, dat veel mensen druk bezig zijn met het verfraaien van de kaarsenzakken. Hele families zijn bijvoorbeeld bezig met het schrijven van teksten of het tekenen van afbeeldingen.
Verschillende scholen laten de kinderen kaarsenzakken een kleurtje geven of een gedichtje maken om op de kaarsenzakken te schrijven. Diverse bewoners van Het Grotenhuis gaan in clubverband bezig met het verfraaien van de kaarsenzakken. Kortom, velen in de Gemeente Voorst zijn heel actief en dat geeft de organisatie enorm veel energie. Wat zal het straks een prachtig gezicht zijn, om bij het vallen van het duister te mogen lopen in het licht van de kaarsenzakken.

woensdag 6 juni

Deel dit bericht