Scholengebouw “de Fliert” officieel in gebruik genomen

Twello- De leerlingen van de basisscholen De Hietweide, De Kleine Wereld en De Oase zijn inmiddels al aardig gewend aan de nieuwe klaslokalen, maar nu kon vorige week woensdag ook de officiële opening plaats vinden. Alle kinderen, ouders, verzorgers, teamleden enz. waren er getuige van wat er met jarenlang brainstormen en plannen maken kan ontstaan. Een hypermodern schoolgebouw dat aan alle hedendaagse eisen voldoet.

Vanaf de herfstvakantie gaan de kinderen van de basisscholen de Kleine Wereld, de Oase, de Hietweide en de BSO Small Steps met plezier naar dit nieuwe schoolgebouw. Hoogste tijd om het gebouw op een feestelijke manier te openen. Dit feestje vond plaats op woensdag 22 november. De ochtend stond in het teken van het circus. De kinderen genoten van workshops waarbij ze diverse circusactiviteiten mochten oefenen, onder andere het jongleren, acrobatiek en het balanceren. Tussendoor was er uiteraard tijd voor wat lekkers. Het tweede gedeelte bestond uit een bezoek aan Circus Salto, die zijn standplaats had gevonden in de Multizaal van de Jachtlust. De kinderen juichten en joelden o.a. voor de spectaculaire acrobatische acts, de diabolokanjer, de grappige eenden en de komische buikspreek act met meester en juf.

Aan het eind van de ochtend verzamelden zich zo’n 500 kinderen en hun ouders/ opa’s en oma’s op het plein. Na het zingen van het nieuwe schoollied, maakten de directeuren middels 4 puzzelstukken het bord “de Fliert” en de Brede school was echt een feit.

’s Middags was er een gezellig samenzijn voor genodigden. Na enkele speeches heeft burgemeester Jos Penninx het schoolgebouw definitief geopend door bij elke afdeling een lint door te knippen. In het voorjaar is er een open dag, u bent van harte welkom. Meer weten over een van de scholen of de BSO

www.dekleinewereld.skbg.nl www.deoase-twello.nl www.hietweide.nl www.smallsteps.

woensdag 29 november

Deel dit bericht