Start nieuw seizoen Fanfare Korps Voorst

Voorst- Na een zomerse stop begint volgende week het nieuwe muzikale seizoen bij het Fanfare Korps Voorst. Het Fanfare Korps Voorst is een ambitieuze en gezellige muziekvereniging. De muziekvereniging is opgericht in 1905 en bestaat uit een Opstap Orkest, opleidingsorkest Da Capo en het Fanfare Orkest. Daarnaast zijn er twee blaaskapellen: De Spekboeren en Slanina-Cesta Musikanten. De orkesten geven concerten en optredens op diverse locaties. Daarnaast verzorgt het Fanfare Korps Voorst muzieklessen met gediplomeerde docenten aan jeugd en volwassenen en wordt er muziekeducatie op scholen gegeven.

Muziek maken is leuk en leerzaam
Een goede reden om lid te zijn van het Fanfare Korps Voorst? Volgens onderzoeken is muziek maken gezond! Wetenschappers van de Universiteit van Londen ontdekten dat je humeur en welzijn met maar liefst 21 procent toenemen als je per week twintig minuten naar livemuziek luistert. Tijdens een repetitie van het Fanfare Orkest kan je wel twee uur van livemuziek genieten!
Het leren bespelen van een muziekinstrument is naast dat het een leuke hobby is ook een goede bevordering van de motoriek en de cognitieve functies. Kinderen die al jong een instrument leren spelen blijken later een beter taalgevoel en betere bewegingsfuncties te hebben. Daarbij wordt het empathisch vermogen beter ontwikkeld. Zo leer je bijvoorbeeld mensen kennen die je leven lang je vrienden blijven. Bij het Fanfare Korps Voorst staat muziek centraal, maar er is ook ruimte voor veel andere leuke dingen zoals bijvoorbeeld de gezellige jaarlijkse barbecue.
Nieuwe muzikanten die voor het eerst beginnen met muziek maken krijgen les van koperdocent Liesbeth Vernout of saxofoondocent Jenita Veurink. Samen muziek maken leer je in het Opstap Orkest. Na een klein aantal lessen kan je al meespelen! Daarna volgt het Da Capo Orkest. Ondertussen studeer je voor het A- en B-examen. Heb je het B diploma behaald dan stroom je door naar het Fanfare Orkest.

Nieuwe muzikanten van harte welkom
Het Fanfare Orkest staat onder leiding van Alfred Willering en is afgelopen najaar gepromoveerd naar de 3e divisie.
Vanaf 28 augustus wordt er weer gerepeteerd door het Fanfare Orkest op de dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Dorpshuis van Voorst. Ben je een enthousiaste muzikant met minimaal B niveau? Neem gerust eens een kijkje tijdens een repetitie. Ervaren, herintreder, of op zoek naar een 2e of 3e orkest? Je bent altijd van harte welkom! In iedere sectie kan het orkest nieuwe muzikanten gebruiken. Heb je geen instrument tot je beschikking, dan regelen zij er één voor jou.
Op de lessenaar staan muziekstukken uit verschillende genres en op de agenda diverse leuke veelzijdige concerten zoals een duoconcert met harmonie Crescendo uit Gramsbergen, het Kerstconcert in Voorst, het Voorjaarsconcert met deze editie een verrassend thema, KOV koffieconcert en het Beekzicht Concert in samenwerking met Landgoed Beekzicht.

Kracht van samen
Als je gelooft in de kracht van ‘samen’ zet je je in voor elkaar. Dat vindt Fanfare Korps Voorst belangrijk, maar zeker ook COOP Versluis Voorst. Daarom kunnen Coöp-klanten dit kwartaal hun statiegeld doneren aan het Fanfare Korps Voorst. De winkelketen verdubbelt het gedoneerde bedrag. Met de bijdrage kan de muziekvereniging muzieklessen op basisscholen verzorgen, nieuwe instrumenten aanschaffen en concerten geven. Fanfare Korps Voorst is blij en dankbaar voor elke donatie!

Gratis proeflessen
Wil je graag ontdekken waar jouw muzikale passie tot uiting kan komen neem dan gerust een kijkje tijdens de repetitie van het Fanfare Orkest. De leden van het korps vinden het altijd gezellig als je mee komt spelen of luisteren.

Of geef je als toekomstig muzikant op voor twee gratis proeflessen, gegeven door onze gediplomeerde docenten. Je kan al starten na de zomervakantie. De lessen zijn ook leuk om samen met een vriendje en/of vriendinnetje te doen!

Meer informatie of aanmelden kan via Info@FanfareKorpsVoorst.nl

Voorst daar zit muziek in!

woensdag 22 augustus

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws