Stichting Tamara bezorgd ouderen verwentasjes in Corona tijd

Terwolde- In deze onrustige tijd zit stichting Tamara zeker niet stil. Wij leven mee met allen die door het Corona virus al geruime tijd afgesloten zijn van de buitenwereld. Ook de leerlingen van OBS de Bongerd uit Terwolde zitten thuis door het Coronavirus. Opeens moeten ze thuis online hun huiswerk maken, zonder juf/meester en klasgenoten om zich heen.

Maar er is echter een hele groep mensen om ons heen voor wie het Coronavirus nog veel lastiger is. Het zijn de oudere mensen, ook in en rondom Terwolde, die nu extra kwetsbaar zijn. Het advies vanuit de overheid voor hen is, dat ze zoveel mogelijk binnen moeten blijven zodat zij niet besmet raken. Dit kan heel ongemakkelijk en eenzaam zijn.

Stichting Tamara en de kinderen van OBS de Bongerd willen deze mensen een hart onder de riem steken. De leerlingen van OBS de Bongerd zijn door de stichting gevraagd een brief, kaart of tekening te maken met als motto: “Wees lief, schrijf een brief”. Deze kaarten, brieven of tekeningen worden bij “Verwen tasjes” toegevoegd, die aan de ouderen in ons dorp worden bezorgd.

Via facebook heeft de stichting een oproep gedaan waarbij familie, vrienden, buren of kennissen iemand in hun directe omgeving op konden geven. Hieraan is massaal gehoor gegeven. Stichting Tamara zal deze week maar liefst 100 verwentasjes aan de deuren van deze dorpsbewoners hangen.

Een mooi gebaar in deze spannende en onzekere tijd.

woensdag 25 maart

Deel dit bericht