Stijlvolle Gasterij De Patron valt in de smaak

Twello- Over smaak valt ¬¬niet te twisten, luidt het spreekwoord. Dit gaat niet op voor Gasterij De Patron in Twello want het is nauwelijks voor te stellen dat iemand de entourage van het nieuwe restaurant níet aanspreekt. Bij binnenkomst, tijdens mijn eerste bezoek afgelopen donderdag, had ik in ieder geval een ‘wow-gevoel’. Eigenaar Ronald Lieferink neemt de complimenten dankbaar in ontvangst. De Twellose ondernemer vertelt dat hij zelf ook blij is hoe de in augustus 2020 door hem overgenomen horecazaak vorm heeft gekregen. De reacties van klanten zijn, zo zegt hij, unaniem lovend

Achtergrondmuziek

Bij een stijlvol restaurant hoort een stijlvol terras. Met zijn robuuste parasols met ingebouwde heaters en fraaie terrasmeubilair voldoet De Patron ruimschoots aan deze ‘eis’. “We gaan nog extra geluidsboxen installeren zodat het geluid van achtergrondmuziek gelijkmatig over het gehele terras wordt verdeeld”, zegt Ronald.

Later deze maand komt er een groot houten speeltoestel aan de voorzijde van het restaurant. Ouders en opa’s en oma’s kunnen dan heerlijk op het terras gaan zitten, terwijl hun kinderen of kleinkinderen zich uitleven met klimmen, klauteren en glijden.

Dat ook het ruim opgezette terras bij het publiek in de smaak valt, is bij mooi weer goed te zien. Ronald: “Het zit regelmatig goed vol. Klanten kunnen als ze willen ook op het terras eten.”

Lastige start

Door corona beleefde Gasterij De Patron een lastige start. De bedoeling was in november open te gaan, maar feitelijk lukte dit pas eind april. In de tussentijd is er hard gewerkt - en veel geïnvesteerd - in de verfraaiing van het terras en het optimaliseren van de keuken.

Voor de coronapersconferentie van afgelopen vrijdag was Ronald de dag ervoor niet bevreesd. “Ik denk dat ze de restaurants met rust laten. Het besmettingsgevaar zit nu echt bij de jongeren die clubs en discotheken bezoeken. Wij kunnen hier overal netjes afstand houden.” Deze inschatting bleek juist te zijn.

Loempia’s

Hoewel er ook een feestje kan worden gevierd of een vergadering worden gehouden, staat de restaurantfunctie van De Patron op nummer één. Klanten mogen volgens Lieferink ‘goed eten in ruime porties en voor niet te veel geld’ verwachten. “We werken alleen maar met topproducten. Onze keuken is Nederlands met een Aziatisch tintje. Mijn vrouw Aida, die drie dagen per week meewerkt, bereidt onder andere heerlijke loempia’s.”

Het team van De Patron bestaat uit ongeveer twintig personen. Ronald is trots op zijn personeel, dat in korte tijd uitstekend zijn draai heeft gevonden. Julian Lieferink (22) combineert zijn opleiding in Zwolle met werken in het restaurant van zijn vader. Er is momenteel een vacature voor een kok, laat Ronald doorschemeren.

Het publiek dat op De Patron afkomt, is heel breed. Van jongeren die een cocktail of speciaalbiertje komen drinken tot bewoners van woonzorgcentrum De Martinushof die voor een kop koffie met wat lekkers erbij gaan.

Oplaadpunten

Verder strijken er regelmatig fietsers neer op het terras. Met vier oplaadpunten speelt De Patron slim in op de snelle toename van het aantal e-bikerijders. Ronald Lieferink verwacht na de zomer ook een flinke toeloop van met name voetballers van SV Voorwaarts. De omnivereniging en het restaurant zijn zo’n beetje elkaars buren.

Al met al is de patron van Gasterij De Patron tevreden over de eerste maanden en ziet hij - mits nieuwe lockdowns uitblijven - de toekomst met vertrouwen tegemoet. Eén ding is zeker: aan de entourage zal het niet liggen. Het restaurant is zeven dagen per week geopend.

https://gasterijdepatron.nl/

woensdag 14 juli 2021

Deel dit bericht