Super welpenkamp Scouting Gelre Groep

Twello- De zaterdagmiddagwelpen zijn op weekendkamp geweest (Coronaproof). Het thema was disco. Het was een geweldig kamp. Wat heeft iedereen genoten.

Zamiwelpen
Zamiwelpen zijn jongens en meiden van 7 tot 11 jaar, die op zaterdagmiddag hun opkomst hebben. En natuurlijk zijn de kampen het hoogtepunt van scouting, iets waar je jàren later nog met elkaar over spreekt. Er zijn zelfs Gelre leden die nog steeds met hun oude speltak jaarlijks een weekend weg gaan, maar dan met het hele gezin. Hoe mooi is dat! Het welpenkamp was van zaterdag t/m zondag.

Disco als thema
Dat scouting zeker niet suf is, maar heel eigentijds, blijkt al uit het thema: disco. En daar hoort discobowlen bij. Gelukkig paste dat ook binnen de corona-richtlijnen (horeca dicht, maar bowling wel open). De welpen gingen hier op de fiets naar toe. ’s Avonds was het pannenkoeken eten, dat wil er wel in na zo’n actieve dag. Daarna werden diverse discospellen gedaan En als afsluiting werden broodjes op het kampvuur gebakken. Moe maar voldaan gingen de welpen slapen, in tentjes buiten op het eigen scoutingterrein. Wat een bikkels. Want het is wel half oktober.

Installatie 3 nieuwe welpen
De volgende dag werd er samen opgeruimd en tot slot werden 3 nieuwe welpen en 1 nieuwe welpenleidster (Anouk) geïnstalleerd. Installeren houdt in dat je er echt bij hoort, bij scouting. En ook dat je belooft iedereen te helpen waar je kunt.

Wil je ook meedoen?
Je kunt een aantal keren gratis meedoen. Voor de 7 – 11 jarigen is dat elke zaterdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur. Stinzenlaan 80 in Twello. Stuur dan eerst even een mail naar info@gelregroep.nl. Voel je welkom!

woensdag 28 oktober

Deel dit bericht