SV Terwolde bedankt SV Welsum voor het gebruik van het voetbalveld.

WELSUM/TERWOLDE- Tijdens het 100 jarig bestaan van SV Terwolde kon er geen gebruik gemaakt worden van de velden op het complex van SV Terwolde. Na een zeer prettig gesprek met de vrienden uit Welsum konden ze voor twee weken terecht op het veld bij Welsum. De mensen van SV Terwolde hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om daar ook een aantal geslaagde clinics te geven. Ook was Welsum bereid om de deuren van het dorpshuis te openen tijdens de trainingen/clinics. Daarvoor wordt ook Henk Stegink bedankt dat hij dit gedaan heeft.

Als dank heeft voetbalvoorzitter Joost Boons van SV Terwolde een wedstrijdbal aangeboden aan voetbalvoorzitter John Hamer van SV Welsum. Dit heuglijke feit gebeurde voor de eerste competitie wedstrijd van SV Welsum tegen AGOVV. Hierbij een klein verslagje. Met de nieuwe bal aan de aftrap begon de wedstrijd tegenvallend voor SV Welsum, want binnen een kwartier stond het al 2-0 voor de gasten uit Apeldoorn. Daarna werd er op hoog technisch en tactisch niveau overleg gepleegd binnen de begeleiding en spelers van de plaatselijke SV. Dit resulteerde in een mooie aansluitingstreffer 1-2. Nu werden de mouwtjes nog even extra opgestroopt en werd het na een Barcelona achtige aanval 2-2. Het leek wel samba aan de IJssel! Net voor rust kwamen de bezoekers geheel ten onrechte op 2-3. Na de thee werd eerst nog even gekeken of de robotmaaier goed afgesteld stond, zodat deze niet onverwachts deel uit zou gaan maken van het spel. Nadat de selectie van Welsum alles rondom de maaier beoordeeld had, konden beide teams verder met de tweede helft. Welsum kwam fel uit de startblokken, wat resulteerde in een discutabele 3-3. Bij AGOVV dacht iedereen aan buitenspel, maar de goed leidende scheidsrechter van deze wedstrijd zag het goed en noteerde een geldig doelpunt. Vervolgens ontstond er een echt voetbalgevecht op het scherpst van de snede. De zware voorbereiding van Welsum begon echter zijn tol te eisen in deze eerste competitiewedstrijd. Het duurde niet lang of AGOVV liep uit naar 3-6. Dit was tevens de einduitslag.

In de kleedkamer werd er nog nagepraat over de wedstrijd en de nieuwe wedstrijdbal, die toch wel erg glad was. Besloten werd om met de bal ook de eerste weken te trainen, dan zou de gladdigheid er wel af gaan.

woensdag 2 oktober

Deel dit bericht