Terwoldse kermis: gezelligheid in optima forma

Terwolde- De Terwoldse kermis zit er weer op. Waar in sommige dorpen alles uit de kast wordt getrokken om ieder jaar weer te pieken en te scoren, doen ze dat in Terwolde anders. Natuurlijk, er wordt steeds gezocht naar verbeterpunten of nieuwe aandachtspunten. Die worden ook steeds wel weer gevonden, maar de basis blijft toch een ongedwongen dorpsfeest met leuke momenten voor iedereen. En dat werkt. Iedereen komt ook wel even buurten op het kermisterrein. Daarnaast blijken grote groepen zich helemaal uit te kunnen leven bij die programmapunten die hén specifiek aanspreken.

Natuurlijk, de grote tent stond ook dit jaar weer garant voor gezelligheid, ontmoeting en op de juiste momenten genieten van de muziek van de bands die jouw muzieksmaak vertolkten. Dat betekende een kolkende massa jongeren die helemaal los gingen in de late uurtjes van de vrijdag en zaterdag en een bedaagder optreden op de late zondagmiddag. Daarnaast viel er zoals gebruikelijk heel veel te beleven. In het kader van het terugdringen van plasticafval, was de ballonnenwedstrijd geschrapt, maar de jongste jeugd liet zich bepaald niet onbetuigd tijdens de dansdemonstraties op vrijdagavond. Ook op zaterdag waren er weer veel programmapunten voor de jeugd, zoals een zeer geslaagd optreden van good old goochelaar Joost en de beroemde play back show voor jong en oud, waarbij zoals gebruikelijk de jeugd het vooral muzikaal wist te brengen.

De zondag was weer een echte familiedag met een wandeltocht waarbij heel veel deelnemers de hitte trotseerden om het rondje van zes kilometer van de Ronde van Terwolde in omgekeerde richting te lopen als eerbetoon aan deze ronde, die dit jaar in augustus voor de laatste keer georganiseerd zal worden. Direct daarop aansluitend werd de lunch geserveerd voor de ouderen in het dorp, die na een copieuze maaltijd samen plaats konden nemen in een gerieflijke paardentram voor en “molenexcursie”. Die excursie leidde niet alleen naar de stoomhoutzagerij aan de Wilpsedijk bij Steenenkamer, waar uitgebreid uitleg werd gegeven over de verschillende soorten houtbewerking die daar inmiddels weer plaats vinden, ook werd een stop ingelast bij molen de Ooievaar op de Wiek, waar de vrijwilligers van stichting Tamara de deelnemers vergasten op wat lekkers en een oorlam, waarbij het duo Annie en Marie, de vaste accordeonisten tijdens de Terwoldse kermis, in no time de sfeer wisten aan te jagen tot middeleeuwse proporties met alle gein die daarbij hoort. Op het kermisterrein werd het in groten getale opgekomen publiek inmiddels vermaakt door demonstraties met honden, uiteraard de kermis en last but not least door de carvekunsten van Tommie Weijenberg uit Voorst. Die kettingzaagkunstenaar wist tot verbazing van zijn publiek in korte tijd van een simpel stuk hout een verfijnd kunstwerk te creëren.

woensdag 11 juli

Deel dit bericht