Thijs Musch nieuwe dirigent Excelsior Twello

Twello- Na de zomervakantie, vanaf maandag 27 augustus, zal Thijs Musch starten als de nieuwe dirigent van Excelsior Twello. Na een zeer vroegtijdig vertrek van dirigent Berjan Morsink moest Excelsior binnen een jaar weer opzoek naar een nieuw muzikaal leider. Gelukkig waren er voldoende kandidaten die de uitdaging aan wilden gaan en zich aan Excelsior wilden verbinden voor de komende jaren. Thijs Musch was een van hen en na een sollicitatieprocedure en proefdirectie heeft de vereniging hem als nieuwe dirigent voorgedragen.

Omdat Thijs nog actief was op maandagavond bij een andere muziekvereniging kon de start van zijn dirigeerschap pas na de zomervakantie beginnen. Excelsior kijkt uit naar een fijne en muzikale samenwerking met Thijs. Op het programma staan al diverse optredens waar Excelsior zich voor kan gaan opmaken o.l.v. haar nieuwe dirigent. Zo zal het orkest voor het eerst optreden met Thijs op zondagmiddag 9 september tijdens het Klompenfeestconcert in de tent op de hoek van de Duistervoordseweg en de Grote Barteld. Samen met Blech Bizar en toneelvereniging Actief wordt het een middag met vrolijke muziek en vertier. Verder zal er muzikaal gewerkt worden aan een programma voor de Mega Muziek Marathon in Terwolde.

Op naar de 50
Het ‘grote’ orkest van Excelsior zit flink in de lift. Zoals sommige verhalen vertellen dat muziekverenigingen ouderwets zijn en zich niet meer in leven kunnen houden omdat muziek maken niet leuk meer zou zijn, waait er bij Excelsior een hele andere wind. De afgelopen jaren hebben zich juist meer ervaren muzikanten/jongeren gemeld en is het orkest uitgegroeid tot bijna 50 muzikanten.
Ben jij in de zomer in Twello e.o. komen wonen en zoek jij een fijne fanfare op maandagavond, kom dan eens met hen meespelen en maak kennis met Excelsior. Wie weet ben jij wel het 50e lid binnen het orkest?!
Iedere maandagavond komt Excelsior bij elkaar van 19.30 -21.45 uur. Privé lessen worden ook op maandag gegeven in het scoutinggebouw van de Gelre Groep aan de Stinzenlaan 80 in Twello. Lessen op koper instrumenten worden gegeven door Fred Liese en de saxofoonlessen worden verzorgt door Linda Arnoldus. Kinderen vanaf 8/9 jaar hebben een goede leeftijd om te starten met muzieklessen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met twello.excelsior@gmail.com

woensdag 1 augustus

Deel dit bericht