Top uitvoering Mondolia

Klarenbeek- Muziek- en amusementsvereniging Mondolia uit Oosterhuizen verzorgde afgelopen zaterdagavond haar jaarlijkse uitvoering in een volledig uitverkochte grote zaal bij De Nieuwe Zweep. Voor maar vijf euro entree hebben de bezoekers genoten van een scala aan mooie muziek en zang gepresenteerd door de diplomalessers, het jeugdorkest en A-orkest. Of dat niet genoeg was, werden er liedjes gezongen en waren er sketches die de lachspieren steeds maar weer op de proef stelden. Alle leden hebben hun beste beentje voor gezet om dit gevarieerde, gezellige en vooral geslaagde programma te presenteren met voor elk wat wils. Er waren ook nog prachtige prijzen te winnen, een buitenhaard, gazonblazer en de hoofdprijs een heuse Ipad. Je mag concluderen dat de vereniging een top avond heeft aangeboden!

Diplomalessers
Na de opening van voorzitter Hugo Hoitink presenteerde de diplomalessers of wel de beginnersgroep, onder leiding van Annet en MariÑ‘l van Wijngeeren, vier muziekstukken. Ze hadden er duidelijk plezier in, je zag geen plankenkoorts, traden op als één team en waren zelfs tijdens de presentatie van Klein Chineesje voorzien met een passend Chinees hoedje. Het werd genieten. De groep is heel goed op dreef en het zal niet verbazen als de leden binnen afzienbare tijd in het jeugdorkest op zullen treden.
Jeugdorkest
Het jeugdorkest, onder leiding van Annet van Wijngeren en Heidi Wijnmalen, presenteerden vol overgave een zestal liederen, afwisselen instrumentaal of met zang. Het begon al met een klapper. Silke Westen en Robin Hissink verrasten iedereen met de vertolking van Mercy, een lied van de welbekende artiest Duffy. Je kon je ook goed inleven in de instrumentaal gebrachte liederen, wat de klasse weergeeft van de groep. En of het niet genoeg was zongen Marloes van Gijtenbeek, Laureen Holthuis en MuriÑ‘l Meyerink de sterren van de hemel als ‘Echte vrienden’, het oorspronkelijke lied gezongen door Jan Smit en Gerard Joling. Ook MariÑ‘l van Wijngeeren verraste menigeen met het door haar gezongen lied ‘People help the people’. Je mag concluderen; wie de jeugd heeft, heeft de toekomst… en dat is hier aangetoond ook het geval voor Mondolia.
A-orkest
Het A-orkest onder leiding van Heidi Wijnmalen, presenteerde een negental liederen, deels instrumentaal en deels met zang. ‘Tegen alle verwachtingen in’ werd na de pauze een aanvang gemaakt met het heel toepasselijke lied ‘Against all odds’. Michel Kleverwal en MariÑ‘l van Wijngeeren zong vol passie het door Nico Manak gearrangeerde lied ‘Mon Amour’. Na het Brabants volkslied van Guus Meewis, gezongen door Michel werd een medley van liedjes van ‘Op volle toeren’ ludiek gepresenteerd door Gerrie Hertgers, Tina Wassink, Heidi Wijnmalen en Marieke van Reen. De aankondiging was van Chiel Montagne, of wel de in stijl geklede voorzitter met reuze snor van de vereniging, Hugo Hoitink. De klapper van de avond was wel ‘Proud Mary’ ofwel Heidi Wijnmaalen die Tina turner vertolkte alsof zij het zelf was.
Sketchen
Sketches als; ‘Dagje uit’, ‘De wachtkamer van de dokter’en ‘Bal noa’ liet bij menigeen de lachspieren overwerk raken, terwijl de liedjes ‘Pokerface’ en ‘Somebody that I used to know’ boeiden, werd ludiek afgesloten met het Meezingtheater. Het publiek zong zelfs in canon mee en na afronding volgde een welverdiend staand applaus.

woensdag 20 maart 2013

Deel dit bericht