Tweede editie Zomerkriebelsfair groot succes

Twello- Het was even spannend met de weersvoorspellingen maar op zaterdag 10 juni waren de weergoden welgezind. De tweede editie van de Zomerkriebelsfair van Zorggroep Apeldoorn en omstreken, locatie Twello was zonovergoten en werd druk bezocht. Deze tweede editie waren er meer sponsoren dan het vorige jaar, een goed teken en een bewijs dat heel veel ondernemers uit Twello hieraan een positieve bijdrage leveren. De opbrengst van de fair komt volledig ten goede aan activiteiten en uitstapjes voor de bewoners. Het hele team verzorgenden en de vele vrijwilligers maakten dat het voor de bewoners een prachtige dag was. Kraampjes met kaarten, porselein, vogelhuisjes, haakwerkjes, huishoudelijke artikelen, huidverzorgingsproducten, bloemen, huis- en tuindecoratie verleidden de bezoekers van de Zomerkriebelsfair tot vrolijke aankopen. Er waren heerlijke hapjes en drankjes te koop, verse fruitspiesjes en smoothies, alles helemaal afgemaakt door de zon die bleef schijnen.

Op vaste momenten waren er rondleidingen voor belangstellenden waarbij natuurlijk de net nieuwe tovertafel gedemonstreerd werd. ’s Morgens werden bewegingsoefeningen onder begeleiding van de sportinstructrice van Fit & Fun fanatiek meegedaan en in de middag waren er optredens van Dick Wagenvoort met zang en accordeon en van de majorettes van cv de Lollebroek uit Wilp.

Vooral de bewegingsoefeningen en de optredens maakten veel los bij de bewoners. Enthousiast meezingend en volop meebewegend maakte het maar weer eens duidelijk wat het effect van zang en muziek is op mensen met dementie, ontroerend om te zien.
Minstens zo mooi om te zien was het hoe alle verzorgenden, vrijwilligers en familie net zoveel genoten als de bewoners.
Dat is precies de verbindende factor, respect, liefdevolle zorg en betrokkenheid.
Het één komt niet tot bloei zonder het ander.

woensdag 14 juni

Deel dit bericht