Van Toeten noch Blazen ongekend succes.

Twello- Een boel getoeter, enthousiaste mensen, gezonde spanning, dit is wat je hoort en merkt als je binnenstapt bij het muziekproject van muziekvereniging Excelsior, van Toeten noch Blazen. Zondag 14 januari was de eerste bijeenkomst, repetitie, van het nieuwe Volwassen Leer Orkest. Maar liefst 29 deelnemers in de leeftijd van 20 tot 83 jaar vormen samen dit bijzondere gezelschap. Van herintreders tot mensen die nog nooit een instrument in de handen hebben gehad, iedereen kan meedoen en gaat meedoen.

Vervolg?

Inmiddels kreeg de formule die Excelsior gebruikt voet aan de grond bij andere muziekgezelschappen. In de wijde omtrek van Twello worden her en der de eerste VLO’s opgezet. Ook kwamen er vanuit Twello zelf vragen of er nog een vervolg kwam op VLO1. Toen de animo groter werd afgelopen najaar, heeft het bestuur besloten om een VLO2 op te zetten begin 2024.

Traject

In 10 lessen (zondagochtenden) bereidt het VLO2 zich voor op haar eerst concert op zondag 10 maart a.s. De eerste beginselen zullen worden aangeleerd en ook zal het samenspel geoefend worden. Het VLO2 staat onder de bezielende leiding van Nienke Veldhuizen. Het orkest krijgt steun van mensen uit het VLO1 en uit het fanfareorkest van Excelsior.

Doel?

Het doel van dit project is er vooral op gericht om mensen te leren om samen muziek te maken en daar heel veel plezier aan te beleven op een hele laagdrempelige manier. Wie na het project verder wil met muziek maken bij Excelsior kan ervoor kiezen om verder te gaan met privé les en het samenspeel moment.

Geïnteresseerd?

Op zondagochtend van 9.30 – 10.30 uur staat de deur van het muziekgebouw aan de Stinzenlaan 80 in Twello open voor iedereen die geïnteresseerd is in dit project.

Ben jij geen startende muzikant, maar wel opzoek naar een mooie fanfare? Dan is het fanfareorkest van Excelsior wellicht iets voor jou. Iedere maandagavond van 19.30 – 21.45 uur staan deze 45-koppige fanfare onder leiding van Thijs Musch.

Meer info? Mail naar twello.excelsior@gmail.com of bel met Jasper Esselink 06 48 12 99 90

woensdag 7 februari 2024

Deel dit bericht