Veelbelovende start van onbemande streekwinkel in Wilp

Wilp- In de eerste drieënhalve dag sinds de opening van de Pantry op zondagmiddag 24 oktober hebben al ruim 120 betalende klanten levensmiddelen gekocht in de onbemande streekwinkel aan de Rijksstraatweg in Wilp. Zo blijkt donderdag rond 10.15 uur als ik initiatiefnemer Lukas Lagerweij spreek. Door Rudi Hofman

De Wilpenaar staat de verslaggever stralend te woord in het karakteristieke en overzichtelijke winkeltje. Lukas is zeer te spreken over de aanloop van de Pantry in de eerste dagen. Bovendien heeft hij alleen nog maar positieve reacties ontvangen. “Iedereen is echt razend enthousiast en vindt het zó leuk.”

Zelf was Lukas trouwens de allereerste klant: “We waren zaterdag heel druk geweest en hadden geen tijd om boodschappen te doen. Zondag rond half tien zijn we in de Pantry brood van Echte Bakker Wil Gerrits gaan halen.” Gerrits is - naast met name een aantal boeren uit Wilp en omgeving - een van de deelnemers aan het project. Dat moet volgens Lukas beslist ook in andere dorpen in het land voet aan de grond kunnen krijgen.

Veel media-aandacht

Over een gebrek aan publiciteit voor de Pantry heeft de bedenker absoluut geen klagen. Rond de opening besteedden onder meer Radio 538, NPO Radio 5, de Stentor en Omroep Gelderland aandacht aan zijn initiatief. Uiteraard kan Voorster Nieuws (VN) niet achterblijven.

Eind september sprak ik Lukas voor VN de eerste keer over de Pantry toen hij volop met de voorbereidingen bezig was. “Zondagmiddag (24 oktober, red.) hebben we in het gezelschap van familie en vrienden de Pantry geopend. We hebben het bewust klein gehouden. Iemand had ook nog champagne geregeld.”

Proef op de som

Bij mijn tweede bezoek aan de nu goed gevulde streekwinkel neem ik graag de proef op de som. De Pantry-app had ik reeds gedownload en de verplichte registratie bleek een piece of cake. Door de QR-code in de app voor de scanner bij de toegangsdeur te houden, kan ik deze openen en de Pantry betreden. Vervolgens klik ik op het winkelmandje in de app en kan ik mijn producten naar keuze stuk voor stuk scannen.

Bon

Met onder meer hamburgers van Dijk 43 (Klarenbeek), een krop sla van Boerderij De Kolke (Voorst) en drie Oost-Veluwse Fuet-worsten van Boerin Hilde uit Wilp-Achterhoek stel ik mij tevreden en reken ik via de app af. Kort daarna floept in mijn mailbak keurig een bon met een overzicht van mijn aankopen en de kosten.

Een kind kan de was doen. Om dit nader te illustreren vertelt Lukas Lagerweij dat een vrouw van 83 die dichtbij de Pantry woont al enkele keren boodschappen in de onbemande streekwinkel heeft gedaan. “Zij was ook enthousiast.”

De Pantry in Wilp is dagelijks tussen 07.00 en 23.00 uur toegankelijk voor iedereen die de app op zijn mobieltje heeft staan en zich heeft geregistreerd. Kijk voor meer informatie op: https://pantry.nl/.

woensdag 3 november 2021

Deel dit bericht