Verleden, heden en toekomst: dé pijlers tijdens groots muziekevenement!

Terwolde- Zaterdag 3 november organiseert muziekvereniging Ons Genoegen uit Terwolde de tweede editie van het muziekevenement: de Mega Muziek Marathon. Twaalf uur lang wordt er non-stop muziek gemaakt op twee verschillende podia in het MFA van Terwolde.

Tweede editie belooft een intens muzikaal spektakel

De grote pijlers van deze dag zijn het verleden, heden en de toekomst. Het verleden herleeft met het reünieorkest , het heden weerspiegelt in het gevarieerde programma en voor de toekomst wordt een aanzet gegeven met de sponsoractie ‘Behoud Muziektent Terwolde’.

Muziekevenement met een verhaal

In 2014 kwamen vijf enthousiaste muziekvrienden, verbonden door hun verleden bij Ons Genoegen, met het idee om een muziekmarathon te organiseren. De verbinding van hun vriendschap moest het sleutelwoord worden in het format van deze eerste editie. Een verbondenheid welke ze door konden geven, de muziek in combinatie met een goed doel uit Terwolde. Deze editie van de Mega Muziek Marathon werd een feit op 17 oktober 2015, een jubileumjaar voor Ons Genoegen.

Op 3 november 2018 staat Terwolde weer een dag in het teken van muziek. Twee podia worden gevuld met een diversiteit aan muziek. Orkesten, slagwerk – en mallet ensembles, zangkoren, een strijkensemble, zomaar een kleine greep uit het programma. Overdag is de toegang gratis.

Kijken, luisteren, genieten en happen

De marathon wordt afgesloten door vier fanfareorkesten. Vanaf 19:45 uur geven Excelsior Twello, Vivo Veessen, Elspeets Fanfare en Ons Genoegen een spetterend finaleconcert.

Toegangskaarten, á € 7,50, zijn te verkrijgen bij Coop de Lelie Terwolde, Primera Oonk Twello en via mmm@onsgenoegenterwolde.nl. Naast het grote muzikale aanbod is er ook aandacht voor gezelligheid en de inwendige mens. Het is goed vertoeven in het MFA van Terwolde. Er worden allerlei lekkernijen aangeboden in de verschillende dagdelen: Happen met Genoegen.

Muziekvrienden voor het leven

Een vereniging als Ons Genoegen heeft een rijke historie. Er worden nog regelmatig leuke, gekke anekdotes uit het verleden verteld. Vijventwintig oud leden repeteren al vanaf begin september om samen met het orkest deel te nemen aan de muziekmarathon. De één heeft al jaren geen instrument aangeraakt en de ander blaast nog regelmatig het stof uit het instrument. Dit alles met één ding gemeen: de liefde voor muziek en Ons Genoegen. Muziek verbindt, zelfs na vele jaren van afwezigheid. Het Reunieorkest speelt om 13:30u op het podium in de Gymzaal.

Boegbeeld met een toekomst?

Evenals de eerste editie is er ook aan deze marathon een goed doel gekoppeld. Dit keer is het de grote sponsoractie ‘Behoud Muziektent Terwolde’. De muziektent en haar plantsoen zijn al meer dan 60 jaar een beeldbepalend element in de dorpskern van Terwolde. En dat moet natuurlijk behouden blijven. Op 2 september 1955 werd de muziektent voor het eerst officieel in gebruik genomen, mede door handen van vele vrijwilligers. Sindsdien, als boegbeeld, niet meer weg te denken in Terwolde.

Uit de vele bewaarde brieven, waarin werd geïnformeerd naar het ontwerp, blijkt wat een bijzonder bouwwerk de muziektent is. Uit heel Nederland werden bezoeken gebracht aan Terwolde, om het bouwwerk te bekijken en de akoestiek te ervaren. Ons Genoegen werd eigenaar doordat zij de enige vereniging in Terwolde was met koninklijke goedkeuring op de statuten en als enige rechtsgeldige afspraken met de gemeente kon maken. De verantwoordelijkheid voor het onderhoud weegt zwaar, vooral op het financiële vlak. De muziektent heeft achterstallig onderhoud én er is asbest in de bouw verwerkt. Een renovatie is dan ook hard nodig!

Het MMM is de start van de grote sponsoractie ‘Behoud Muziektent Terwolde’, de opbrengsten komen ten goede van de sponsoractie. Middels de taal van de muziek, een taal die iedereen spreekt, gaat muziekvereniging Ons Genoegen op 3 november een fantastische dag organiseren. Om 22.00 uur, na twaalf uren muziek hoopt zij een geweldig bedrag te kunnen presenteren aan het dorp Terwolde! ‘Behoud Muziektent Terwolde’ NL54RABO.033.078.1790 ten name van Ons Genoegen

woensdag 31 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws