Voltigeurs Pothoven succesvol in Kempen (Dld)

De Vecht- Zaterdag hebben 19 voltigeurs van Manege Pothoven deelgenomen aan een Moviewedstrijd in Kempen (Duitsland). Met in totaal een 1ste, tweemaal een 2e, een 3e, tweemaal een 4e en een 5e plaats was iedereen dik tevreden. Maar vooral de gezelligheid maakte het voor voltigeurs, trainers, en ouders tot een lange, maar vooral leuke dag.

Een movie is een constructie waarmee een galopperend paard zo goed mogelijk wordt nagebootst. Een movie maakt het mogelijk om de techniek van het voltigeren goed te oefenen. Oefeningen die op een echt paard moeilijk zijn, kunnen veilig worden geoefend. Bij wedstrijden in Duitsland draait het niet alleen om een goede techniek, maar er wordt ook veel aandacht besteed aan creativiteit en originaliteit in de vorm van thema’s.

De meest ervaren voltigeurs van Manege Pothoven toonden hun oefeningen in de rubriek “Kreative Kür”. Zij behaalden een mooie 3e plaats. De jongste voltigeurs kwam uit in de rubriek “Krümelkür”. In het eerste deel deze rubriek wordt de Movie stilgezet, zodat de voltigeurs goed hun kür kunnen laten zien. In het tweede deel moeten de voltigeurs op een bewegende Movie proberen om staand of knielend ballen in een emmer te gooien. Daarmee behaalden ze 24 punten en dit zorgde uiteindelijk voor de 4e plaats. Ook waren er 4 voltigeurs die solo startten en 2 in een duo. Op het gebied van het uitbeelden van een thema liepen de Pothoven voltigeurs nog wat achter op hun Duitse collega’s. De jury was wel vol lof over de technische vaardigheden van deze voltigeurs.

woensdag 5 december

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws