Voor de 22e keer een veelbelovende Nazomermarkt

Voorst- Voor de 22e keer is de organisatie van de Nazomermarkt Voorst er weer in geslaagd om een grote diversiteit aan deelnemers naar Voorst te halen. Op zondag 16 september van 10.00 tot 16.30 uur zal de van oorsprong creatieve markt worden aangevuld met veel braderiespullen, kramen met curiosa en grootmoederstijdspullen, oude boeken en allerhande leuke gadgets, kleding, schoenen, sieraden en vele andere leuke hebbedingen.

De kramen
150 kramen staan opgesteld in de nostalgische omgeving van de eeuwenoude kerk, het Dorpshuis, langs de Schoolstraat en het Lugtmeijerplantsoen met de muziektent. Opmerkelijk is het grote aantal hobbyisten die tentoonstellen en verkopen wat ze zelf hebben gemaakt. Binnen in het Dorpshuis staan over het algemeen deelnemers die kaarten maken of schilderijen. Rondom de kerk en achter het Dorpshuis staan allerlei spullen die tweedehands zijn, dus een rommelmarkt waar iedereen zijn of haar overtollige spullen kan verkopen en natuurlijk het wat mooiere curiosa, ook artikelen uit grootmoeders tijd en antiek zullen vertegenwoordigd zijn. De jaarmarkt, het creatieve gedeelte en de braderie zullen wat meer geconcentreerd zijn in de Schoolstraat en rondom de muziektent. Er zijn ook dit jaar weer diverse Voorster verenigingen en goede doelen op de markt om hun club of doel te promoten. De Zonnebloem is er bijvoorbeeld weer met een kraam vol zonnige bloemstukken en een loterij, maar ook Zangkoor Voorst heeft al vele jaren een heerlijke kraam met allerlei zelfgemaakte lekkernijen die verkocht worden. De Voorster Schaakclub heeft een stand waar men kan leren schaken en je kunt je opgeven bij deze vereniging als lid. Op het plein van de muziektent is een groot schaakbord geplaatst op de tegels waar geschaakt wordt. Voor de vijfde keer is Zanglust Empe aanwezig met allerlei zolderopruiming en zelfgemaakte stukjes, de Vrouwen van Nu zijn present met een eigen stand waar ze pannenkoeken bakken en bloemstukken verkopen. Iets wat ieder jaar een daverend succes is. De Welfare Voorst is aanwezig met zelfgemaakte spullen. Petra van de Graaf uit Voorst is er voor de derde keer met haar bedrijfje Pips Hip met vrolijke dameskleding en accessoires. Maar er zijn ook kramen met allerlei andere trendy artikelen zoals sieraden, baby- en kraamcadeautjes, Ibiza- kleding, woonaccessoires, bloemdecoraties en nog veel meer. Door social media in te schakelen zoals facebook, zijn er dit jaar zeer veel nieuwe deelnemers op creatief gebied. Hieruit blijkt dat er in de omgeving van Voorst veel creatieve mensen. Sinds de oprichting van de markt is Voskamp Textiel aanwezig met allerhande artikelen om te handwerken. Antoinette en Albertine springen steeds weer in op de nieuwste trends, zoals nu het nieuwe haken en breien dat weer helemaal in is.

En verder
Op de markt zijn er natuurlijk ook de nodige versnaperingen te verkrijgen. Gezelligheid is er ook bij de muziektent waar de kinderen zich kunnen uitleven in de theekopjesdraaimolen. Tabula Rasa uit Apeldoorn is er met een heuse Escape Room. Ook zullen de mensen van Tabula Rasa een vrolijke noot brengen, wat dat is blijft nog even een verassing, maar dat het leuk gaat worden dat is zeker.

Verder is er een heerlijke ambachtelijke paling en zalmrokerij. Ook in en bij het Dorpshuis zijn allerlei zitjes zowel binnen als op het terras buiten, waar de bezoekers met een drankje gezellig bij kunnen komen en genieten van de activiteiten.

Parkeren
Gezien de te verwachten grote toeloop van publiek is er weer een weiland beschikbaar om te parkeren en wel aan de Wilhelminaweg (de weg van het Pannenkoeken huis). Er staan in het dorp pijlen die verwijzen naar de markt en de parkeerplaats. Rondom de markt geldt overal een parkeerverbod. De Nazomermarkt in Voorst begint om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Voor verdere informatie: tel. 0575 502202

woensdag 12 september

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws