Voorbereidingskamp Wereldjamboree bij Gelre Groep Twello

Twello- De World Scout Jamboree is het grootste scouting evenement ter wereld. Het wordt 1x in de 4 jaar gehouden. Als scout kun je maar 1x in je leven deelnemen, want je mag alleen mee doen als je tussen de 14 en 18 jaar oud bent. Dit jaar vindt de Jamboree plaats in Korea en de Gelre scouts Lianne en Femke gaan er naar toe! Anniek van de Gelre Groep is als leiding van de partij.

De voorbereidingskamp bij Gelre Groep in Twello
De 25e Wereldjamboree is van 1 tot 12 augustus. Er nemen ongeveer 50.000 scouts aan deel uit ruim 150 landen. Voor scouts is dit de meest waanzinnige reis van hun leven. Het Nederlandse contingent bestaat uit ongeveer 2000 personen (ongeveer 1250 jeugdleden en 700 begeleiders). De jeugdleden zijn ingedeeld in 35 troepen en elke troep bestaat uit 36 jonge scouts. De Nederlandse deelnemers leren elkaar in 5 voorbereidende kampen kennen en bereiden ze zich zo gezamenlijk voor op dit geweldige avontuur. Afgelopen weekend was er een voorbereidend kamp bij scouting Gelre Groep in Twello. Er werd verder kennis gemaakt en geoefend met 1 “troep” bestaande uit 36 scouts en 4 leid(st)ers uit de regio Zwolle, Deventer en Almelo. De scouting hebben een cyberhike gedaan, Koreaans gekomen, en hebben elkaar goed leren kennen. Ondertussen was er voor de ouders een voorlichting over de reis naar Zuid Korea, inclusief een voorreis van 5 dagen Seoul. Het is een hele organisatie en alles wordt supergoed voorbereid door vele vrijwilligers. En het is een fantastische kans voor deze scouts om samen dit avontuur aan te gaan, samen te werken en samen veel andere scouts te leren kennen en vooral ook heel veel andere culturen te leren kennen. Kortom: de kans van je leven.

Scouting Gelre Groep Twello
Dat is scouting: je grenzen verleggen, avonturen beleven en vriendschappen maken. Je kunt lid worden vanaf 5 jaar. Meer weten? www.gelregroep.nl / www.facebook.com/ScoutingTwello Maar pas op: scouting is niet voor watjes. Vragen? Mail naar info@gelregroep.nl , de gezelligste scoutinggroep!

woensdag 22 maart 2023

Deel dit bericht