Voorster jeugd maakt KLIMAGIE-wenspopjes voor de zomerexpositie in het verlengde van de IJssel

Twello- De Kunstkring Voorst aan de Dorpsstraat 11A in Twello roept de Voorster jeugd op om wenspoppetjes te maken en vanaf 19 juni in te leveren. In de zomervakantie organiseert de KunstKring een tentoonstelling over het klimaat en de natuur: KLIMAGIE. Ook de jeugd spreekt haar duidelijke mening uit en die ziet de Kunstkring graag terug op minispandoekjes van 'motto-popjes'.

​Initiatiefnemer Sjaak Crezee legt uit: ,,Je leest veel over vervuiling van de grond, het water en de lucht. Aan de kinderen stel ik de vraag: “Wat wil jij veranderen in de wereld om te zorgen dat jij een schoon klimaat/schone natuur krijgt? We vragen je om hierover na te denken. Ook sluiten we met het KLIMAGIE-project aan op de IJssel biënnale die er deze zomer is.”

Mini spandoek

“Het idee is jouw toekomst-klimaatwens of motto op een mini spandoek/bord te schrijven. Maak het bord vast aan een al dan niet zelfgemaakt poppetje of knuffel. Bij voorkeur is het poppetje/de knuffel niet hoger dan 20 cm. De wenspoppetjes komen half juli en de hele maand augustus in de vensterbank van de galerie te staan, goed zichtbaar van binnen en buiten!

Er wonen ongeveer 4000 kinderen in de gemeente Voorst. Als heel veel kinderen een wens-poppetje maken en een wens op een mini-spandoek/bord schrijven, dan hebben we vanaf 10 juli de hele vensterbank vol liggen met jullie wensen. En dan komen heel veel mensen ook naar jouw poppetje kijken!”

Inleveren

Bij voorkeur inleveren op een zaterdag, vanaf 19 juni. We zijn open vanaf 14 uur (Dorpsstraat 11A, Twello). Lukt dat niet, stuur dan een mail naar sjaakcrezee4@gmail.com . Dan vinden we wel een oplossing. Wil je na afloop van de expositie jouw wenspoppetje terug? Zorg dan dat jouw naam erop staat en geef het even aan. Alle andere poppetjes geven we aan een goed doel. Of we verkopen ze en schenken de opbrengst aan een goed doel. Dus des te mooier, des te beter! Meer informatie over KLIMAGIE www.kunstkringvoorst.nl

woensdag 2 juni 2021

Deel dit bericht