VOORSTER ONDERWIJSMARKT TREKT VEEL BEZOEKERS

Twello- Een groot aantal leerlingen van groep 7 en 8 bezocht vorige week de Voorster Onderwijsmarkt in het Veluws College Twello. Daar waren de scholen voor voortgezet onderwijs uit Twello en Apeldoorn aanwezig om de jonge bezoekers te interesseren voor hun scholen. Met gevulde tasjes met foldermateriaal en een beetje wijzer geworden verlieten de bezoekers het gebouw. In hun zoektocht naar een school voor het volgende schooljaar zijn ze weer een stapje verder na deze succesvolle Voorster Onderwijsmarkt.

Het was weer mogelijk. Na twee jaren kon de werkgroep POVO van de gemeente Voorst vorige week de Voorster Onderwijsmarkt weer organiseren. Dit jaarlijkse festijn is bedoeld voor de leerlingen van groep 7 en 8 met hun ouders om een indruk te geven van de mogelijkheden voor het voortgezet onderwijs in de regio. Op de Voorster Onderwijsmarkt waren de scholen uit Twello en Apeldoorn aanwezig. De bezoekers konden een gesprek voeren met vertegenwoordigers van het Veluws College Twello en het Zone.College Twello of andere scholen. Uit Apeldoorn waren het Mheenpark, het Gymnasium Apeldoorn, de Koninklijke Scholengemeenschap, de Heemgaard en de nieuwe scholen voor vmbo UDO en UGO aanwezig.

Voor het eerst werd de Voorster Onderwijsmarkt in het gebouw van het Veluws College Twello georganiseerd. In de voorgaande jaren was de locatie van het Zone.College steeds de plek voor deze onderwijsmarkt. De scholen in Twello hebben met de werkgroep POVO van de gemeente Voorst afgesproken elkaar in de komende jaren als ontvangende locatie af te wisselen. Beide scholen hebben uitstekende mogelijkheden om de Voorster Onderwijsmarkt te ontvangen en zijn er trots op hun scholen aan de bezoekers te kunnen tonen.

De werkgroep POVO van de gemeente Voorst kijkt met een tevreden gevoel terug op de Voorster Onderwijsmarkt. Honderden bezoekers hebben zich kunnen oriënteren op toekomstige scholen. Alle bezoekers gaan zich vervolgens richten op de Open Dagen van de scholen. Dan kunnen de leerlingen van groep 7 en 8 een kijkje in de keuken nemen van de scholen voor voortgezet onderwijs. Er staan Open Dagen gepland in november 2022 en januari/februari 2023. De deuren staan dan open voor de leerlingen van de basisscholen met hun ouders. De werkgroep POVO van de gemeente Voorst wenst deze leerlingen veel plezier in hun zoektocht naar een nieuwe school. Op naar de volgende editie van de Voorster Onderwijsmarkt in Twello!

woensdag 23 november 2022

Deel dit bericht