Voorster vogelshow groot succes

Twello- Tijdens de opening van de vogeltentoonstelling van de Voorster Vogelvrienden werden maar liefst 4 jubilarissen gehuldigd. Henk Huis in ’t Veld en Jeroen Streppel waren 25 jaar lid, Jan Hendriks 40 jaar en Jan Korten maar liefst 60 jaar lid. Door Bondsafgevaardigde Jan van Duuren, werd Korten de jubileumspeld overhandigd.

Vogelshow

Dit jaar een aparte afdeling voor de 4 jeugdleden Daphne, Merel, Kyan en Sven met hun parkieten, kanaries en tropische vogels. Ook hun kampioenen scoorden fraaie punten. En een 5e jeugdlid meldde zich ook nog aan. De jongste leden van de scouting hadden hier hun kleurplaten nog bij gehangen en voor de 3 mooiste kleurplaten waren prijsjes beschikbaar. Voor het eerst waren er Zangkanaries,geenbeoordeling van kleur of postuur maar juist de zang wordt beoordeeld op verschillende zangrollers en tonen. Ook hier geldt dat alle begin moeilijk is, maar dat de aanhouder uiteindelijk wint. Een welkome aanvulling in de vereniging. De keurmeesters hadden trouwens een flinke kluif om tot goede keuzes te komen: “Want waar de kwaliteit goed is, is het lastig om onderscheid te maken”.

Erwin Bijsterbosch zag zijn kampioen Lipochroom witte kanarie beloond worden met 93 punten. Ap Karrenbelt beleefde de dag van zijn leven. Zijn Pennantrosella benaderde de originele Wildkleur zo precies dat deze kampioen werd met 95 punten, de maximale score. Daarmee verdiende hij ook het bondskruis. Tevens had hij zelf in de gaten dat dit zijn beste vogel was want hij had de vogel ook opgegeven als zijnde zijn beste vogel en werd daarmee ook winnaar van de Eigen Kweek Topper prijs. De laatste prijs De Voorster Vogelvrienden Bokaal, de prijs voor de beste vogels in de breedte werd een prooi voor Erwin Bijsterbosch. Nu maar hopen dat ze goed door de winter komen en dat we volgend jaar op de show weer zeer fraaie vogels kunnen bewonderen.

Een jeugdige bezoeker vol aandacht voor de catalogus en de bijbehorende parkieten.

woensdag 15 november 2023

Deel dit bericht